Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Случај Дада Вујасиновић: Могуће супервештачење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2015.

Извор: Танјуг, Мондо

Случај Дада Вујасиновић: Могуће супервештачење

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио да се, у истрази смрти новинарке Даде Вујасиновић, размишља о додатним супервештачењима предмета и оружја.

 

Стефановић је рекао новинарима да би се то супервештачење обавило у сарадњи са страним партнерима, наводећи као могућност за тај поступак лабарторију у Холандији.

 "У овом тренутку радна група МУП-а и државна Радна група раде на овом случају и надам се да би тo супервештачење предмета и оружја могли да дају неки одговор...и био бих задовљан када би се у мом мандату решило и то питање", рекао је министар.

Стефановић је, уз напомену да све ствари око истраге нису у рукама МУП-а, додао да ће, када то буде могуће, јавности бити обавештена о свему.

Он је објаснио и да је супер вештачење додатно вештачење "које ће радити лабараторија, на пример у Холандији, са којом имамо посебну сарадњу".

Према његовим речима, током тог поступка, уз помоћ нових технологија видеће се да ли би могли да се открију додатни докази.

"Видећемо наравно да ли ће то бити могуће и да ли ће то дати неки додатни резултат...не могу да прејудицирам", рекао је Стефановић.

Он је истакао да, што се тиче МУП-а, постоји спремност да применимо све да дођемо до одговора у случају Даде Вујасиновић.

Стефановић је напоменуо да није увек све могуће урадити само вољом, јер ако нема доказа не можете нешто измислити, али је изразио наду да ће додатно вештачење довести до нових доказа.

Новинарка "Дуге" Радислава Дада Вујасиновић је пронађена мртва 9. априла 1994. године у стану на Новом Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси