Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НВО траже да РЕМ одузме дозволу ТВ Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2015.

Извор: Бета, РТВ

НВО траже да РЕМ одузме дозволу ТВ Пинк

Више од 70 организација цивилног друштва затражило је од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да забрани даље емитовање емисије "ДНК" на ТВ Пинк, а том медију са националном фреквенцијом да одузме дозволу за емитовање сигнала, саопштила је данас Мрежа "Жене против насиља".

У саопштењу се наводи да су 74 организације цивилног друштва и МОДС - Мрежа коју чини 95 организација које штите дечја права, потписале петицију за забрану емитовања емисије "ДНК" и одузимање лиценце ТВ Пинк.

У петицији се наводи да је ТВ Пинк у емисији "ДНК", емитованој прошле недеље, омогућио "још једном насилнику да пред очима јавности злоставља супругу преиспитујући њену 'исправност' у поступку утврђивања очинства над заједничком децом".

Организације цивилног друштва оцениле су да је тиме ТВ Пинк дехуманизовала жену, нормализовала мушко насиље према женама, дала му легитимитет и допринела ескалацији насиља са бруталним исходом.

Према наводима медија, његово насиље према супрузи се појачало у периоду од снимања до приказивања спорне емисије, а два дана после емитовања насилник ју је убио, наводи се у петицији.

Невладине организације позвале су Министарство културе и информисања и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, независна и друга тела, која би требало да штите права жена и деце и надгледају рад медија, да се огласе поводом овог случаја.

Затражено је и да позову на одговорност медије и институције који су непажњом, погрешним поступањем, односно непоступањем омогућиле убиство жене и сведочење деце насиљу над мајком.

"ТВ Пинк сматрамо телевизијом која је починила злочин према женама и недостојном лиценце емитера ТВ програма. Државу која не казни оваквог емитера такође ћемо сматрати сучесником у злочину", пише у петицији.

Емисија "ДНК" емитована је 31. марта, а према наводима медија С.К. је убио своју супругу Ж.К. 2. априла.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси