Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка "Хафингтон поста" охрабрује српске студенте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2015.

Извор: РТВ

Новинарка "Хафингтон поста" охрабрује српске студенте

Студенти у Србији су генерација која ће одлучивати о будућности не само ове земље, већ и региона и треба их охрабрити да постану лидери, за шта постоје огромне технолошке могућности, али је потребно фокусирати се на развој способности које поседују, сматра успешан амерички адвокат и новинар Маура Свини.

Комбинујући лично искуство и успешну каријеру, она је пропутовала више од 50 земаља како би своје оснажујуће приче поделила са публиком, а данас је у том циљу одржала предавање и на Факултету организационих наука у Београду на тему "Животне приче за лидерство и лични развој".

"Дошла сам овде да поделим срећу и наду, што је уједно и мој начин живота. Велико ми је задовољство што могу да разговарам са овдашњим студентима, које видим као веома енергичну, визионарску и оптимистичну групу", рекла је она у изјави Танјугу.

Према њеним речима, кључно је променити, пре свега, фокус гледања на ствари, како би свако достигао свој максимум и себе приказао у најбољем светлу - без обзира на узраст, расу или околности.

"Треба се усредсредити на оно што имамо, а не на оно што немамо", поручује она и саветује студентима да препознају своје способности, дефинишу шта је то што из занима, а затим уложе све напоре у развој могућности које поседују - то је рецепт за будућег лидера.

Свини указује да је данас олакшавајуће то што се нуде бескрајне технолошке могућности, почев од интернета.

Она жели, како каже, да будуће лидере инспирише као неко ко је пример крилатице "Да, ја то могу" пошто је, како наводи, одлучила да остави по страни успешну адвокатску каријеру, посвети се одгајању деце, а потом у 50-ој години са супругом почне да се бави новим послом.

Свини, која охрабрује будуће лидере свих узраста "да постану особе од утицаја тако што ће живети срећно и испуњено, ширећи при том позитиван утицај на друге", своје поруке шири кроз књиге које издаје, видео снимке и блогове за које, како наводи, има пуно заинтересованих.

Ова страствена плесачица, вишеструко награђивани менаџер и познати јавни адвокат на Флориди, гостује сваке недеље на бројним америчким радио станицама, а њени текстови се могу наћи на разним сајтовима међу којима је и познати "Хафингтон пост".

Данашње предавање је одржано у оквиру пројекта "Школа пословних вештина" студентске организације "Мрежа за пословни развој", а у сарадњи са Амбасадом САД у Србији.

Циљ пројекта је да пружи младима знање и вештине са којима се не сусрећу у току редовног образовања, а све како би се смањила незапосленост и како би се унапредио и што боље искористио интелектуални потенцијал младих људи у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси