Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бојан Пајтић би да ућутка Информер!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 04. 2015.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Бојан Пајтић би да ућутка Информер!

Председник Демократске странке Бојан Пајтић најавио је јуче да ће тужити Информер због текста у ком смо објавили да ДС пад војног хеликоптера плански користи за нападе на СНС и људе из врха власти.

 

Како су демократе саопштиле, овим текстом нарушен је њихов углед и част и зато обустављају сваку комуникацију с нашим листом (!?!).

Осим тога, како тврде у врху партије, ДС ће тражити најмање 20 милиона динара одштете!

Жалосна тужба Због гнусне лажи и крајње непримерених натписа објављених на насловној страни дневног листа „Информер“ број 890, од 6. априла ове године, ДС ће поднети тужбу надлежном суду и тражити надокнаду штете, при чему ће комплетна сума бити намењена породицама настрадалих у хеликоптерској несрећи.

Странка ће поднети жалбу и Савету за штампу, а у потпуности и за сва времена престаћемо да комуницирамо с било ким из тог таблоида, пише у саопштењу ДС.

Главни уредник нашег листа Драган Ј. Вучићевић одговорио је јуче Пајтићу и ДС, док је главни уредник недељника „Печат“ Милорад Вучелић упозорио јавност да демократе нападом на Информер нарушавају слободу јавне речи.

У политичком простору би можда нека друга странка имала право да захтева одштету, али не и партија која је користила таблоиде као ударну песницу. Нису бирали речи којима ће вређати, осуђивати и пресуђивати. Зато немају ни морално, ни политичко право да ово раде. Да је таква претња упућена неком медију из „жутог сектора“, одмах би скочиле невладине организације, али и институције ЕУ, поручује Вучелић.

Навикли на кеш

Слично мисли и Владимир Ђукановић, члан Одбора за информисање, који истиче да је тужба ДС „жалосна“. Страшно је да они који су путем својих медија три недеље износили лажи о паду хеликоптера на овакав начин притискају медије. Захтевати толики новац је мегаломански манир оних који су већ опљачкали милионе и који су навикли на велике паре наглашава Ђукановић. Из НУНС и УНС нису се оглашавали овим поводом.

Пајтић нас тужи, а своје лоповлуке упорно крије

Кажу да истина боли. Бојан Пајтић то, по ко зна који пут, доказује. Само, занимљиво је то са истином. Бојан Пајтић их има више. Када је у питању истина о паду хеликоптера, Пајтић и његови имају једну истину. Ону по којој је у најмању руку премијер лично испалио зољу на хеликоптер док су му у томе, све задовољно трљајући руке, асистирали министри Гашић и Лончар; за Стефановића још нису сигурни, и даље већају. И сходно томе, свака казна осим јавног спаљивања или бар вешања на Теразијама потпуно је бесмислена. Они такву казну не признају, не долази у обзир! Али када Информер изнесе аксиом (ко не зна шта је то, трк по Вујаклију) да је Пајтић својим преосталим члановима наложио да на причи о трагедији максимално мобилишу фронт против СНС, онда се дигне кука и мотика, добро ајде више кука не воле они мотике и онда вриште до неба како то није истина. Па, неће бити, пријатељи. Морате већ једном, господо такозване демократе, научити да трагати за истином не значи трагати само за оним што је вама пожељно. И зато ћу ја и даље да радим свој посао, а ви радите свој. Само, има једна велика разлика, господо. Ја своје новине финансирам сам, а ви никад нисте одговорили где су паре које покрадосте од народа, где су она три милиона евра која нестадоше из Развојне банке Војводине? Разликоваћемо се заувек у томе што ћемо ми свој хлеб зарађивати сами, на киоску, а ви ћете са испруженом руком ићи код неког по свој, Па, докле стигнемо. Драган Ј. Вучићевић

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси