Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Влади и министарствима више од 70 пи-арова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

У Влади и министарствима више од 70 пи-арова

У Влади Србије, заједно са свим министарствима, у службама за односе са медијима у овом тренутку ради више од 70 особа, пише "Данас" од понедељка.

У владиној Канцеларији за сарадњу са медијима ради 20 људи, али, како каже за "Данас" шеф те канцеларије Миливоје Михајловић, то нису класични пи-арови већ особе које раде на организацији конференција за новинаре, сајту владе и писању саопштења.

Највише упослених у прес службама имају министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - девет и министар одбране Братислав Гашић - седам.

У Бироу за сарадњу са медијима МУП ради укупно девет људи, заједно са шефицом те службе Биљаном Поповић Ивковић и њеним замеником. Због већег обима посла и специфичности ресора, у Бироу имају и вечерње смене, односно дежурне, који морају бити доступни медијима током целе ноћи.

У Министарству одбране објашњавају за Данас да се у саставу Управе за односе са јавношћу налазе четири установе - Медија центар "Одбрана", Војнофилмски центар "Застава филм", Војна штампарија и Уметнички ансамбл МО "Станислав Биницки".

Поред Управе, како додају, у Војсци Србије у свим јединицама до нивоа бригаде, по узору на оружане снаге других земаља постоје официри за односе са јавношћу, који у складу са функционалним надлежностима сарађују са Управом за односе са јавношћу на пословима односа са медијима и информисању јавности о активностима Војске Србије.

У служби за односе са медијима при кабинету премијера Александра Вучића раде три особе, колико и при министарствима спољних послова, грађевинарства, трговине и телекомуникација, привреде, пољопривреде, правде и финансија.

По две особе у пи-ар службама имају министри државне управе, просвете, омладине и спорта, рада и културе, док је у Министарству енергетике, на чијем је челу Александар Антић, једна особа задужена за комуникацију са медијима.

У Служби за сарадњу са медијима председника Србије Томислава Николића ради осам људи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси