Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прекида се емитовање ријалитија "Парови"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2015.

Извор: Танјуг

Прекида се емитовање ријалитија "Парови"

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) привремено је забранио емитовање ријалити програма Парови на Хеппy ТВ, због, како је саопштено, емитовања садржаја који могу тешко да нашкоде физичком, менталном или моралном развоју малолетника. Забрана је донета на седници РЕМ заказаној по хитном поступку којој је, како се наводи, по овлашћењу присустсвовао и Миломир Марић.

Забрана ће трајати 24 сата и ступа на снагу од 3. априла у 20 сати. Мера забране емитовања ријалити Парови се односи и на приказивање на Интернету.

Како је саопштено из РЕМ ТВ Хаппy је у складу са законом наложено да обустави емитовање програма Парови због учињене нарочито тешке повреде члана 28. Закона о електронским медијима.

Приликом изрицања мере Савет је узео у обзир да је телевизији Хаппy због истог програма претходно већ изречена мера упозорења, а имајући, како се наводи, у виду повећани степен одговорности Хаппy ТВ као националног емитера, те степен угрожавања малолетника, као и елементе порнографије.

Тој ТВ је, додаје се, наложено које мере треба да предузме у циљу отклањања повреда закона.

РЕМ, како се наводи, по важећим законима, ниједном медију па ни Хеппy ТВ не може да изрекне директну финансијску казну, али је, подсећа се, у складу са Законом о електронским медијима, поднео 14 прекршајних пријава против те телевизије за шта им прекршајни суд у законом предвиђеном поступку може изрећи максималну казну од 14 милиона динара као правном лицу, као и максималну казну од 1.400.000 динара одговорном лицу.

Додаје се и да ће то регулаторно тело за електронске медије наставити да се стара да програмски садржаји који могу да нашкоде физичком, моралном или менталном развоју малолетника не буду доступни путем услуге радија и телевизијског емитовања као и да подстиче медије да организују сталну унутрашњу контролу садржаја са становишта заштите малолетника.

О томе је, како се наводи, на састанку разговарано и са Марићем.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси