Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучевић: Иза напада на Трећу Србију крију се напади на СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2015.

Извор: Бета

Вучевић: Иза напада на Трећу Србију крију се напади на СНС

Градоначелник Новог Сада и председник Градског одбора Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас да иза "напада" на странку Трећа Србија стоји заправо напад на СНС и њеног лидера, председника Владе Србије Александра Вучића.

 

"Свима је јасно да сви ови напади нису усмерени на Трећу Србију, већ на СНС, на градоначелника и напослетку на премијера Александра Вучића", рекао је Вучевић новинарима.

Он је оценио да ће то свима постати јасно на основу онога како се ствари буду "даље развијале".

Како су медији пренели, одборник Треће Србије у Скупштини града Новог Сада и генерални секретар те странке Александар Ђурђев оптужио је новинарку Блица Ану Лалић да ради за "хрватску обавештајну службу".

Он је то рекао након што га је новинарка замолила за коментар оптужби да је у Скупштини града вербално напао конобара и оптужио га да је покушао да му отрује кафу.

Блиц је објавио и да је Ђурђев након тога бацио шољицу пуну кафе. Све ове наводе Ђурђев је демантовао, а Трећа Србија је најавила да ће поднети тужбе против оних који спроводе "хајку" против њих.

Увреде Ђурђева на рачун новинарке Блица осудило је Независно друштво новинара Војводине, као и опозиционе партије, Демократска странка (ДС) и Лига социајлдемократа Војводине, које су затражиле од Вучевића да избаци Трећу Србију из владајуће коалиције или да изађе на превремене локалне изборе.

Вучевић је данас рекао да СНС "нема проблем" са расписивањем превремених локалних избора у Новом Саду и оценио да је ДС тај који се плаши избора.

Поводом увреда изречених на рачун новинарке Блица, Вучевић је рекао да "ако је нападнута новинарка", он то оштро осуђује и затражио од надлежних органа да испитају да ли је дошло до таквог напада који представља говор мржње.

"Посебно је осетљиво што је дошло, ако је дошло, до напада нановинара у вршењу своје професије", рекао је Вучевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси