Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СУ: Дигитални сигнал за месец дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2015.

Извор: РТВ

СУ: Дигитални сигнал за месец дана

У Емисионој станици "Црвено село" у Суботици завршена је монтажа опреме најновије генерације за дигитално емитовање програма, које ће са овог репетитора отпочети 27. априла.

 

У Емисионом центру "Црвено село" у Суботици, чији је антенски стуг са 218 метара један од највиших у Србији и сигналом покрива око 200.000 становника, све је спремно за прелазак са аналогног на дигитално емитовање програма, каже Дејан Стојановић, главни техничар на овом ТВ предајнику.

"Управо је на Емисионој станици 'Црвено село' завршена монтажа ДВБТ2 предајника који су снаге 2,3 киловата. Гледаоци ће имати могућностда прате 36 програма који ће се емитовати на три канала, тј. три мултиплекса. Самим увођењем ове технологије гледаоци добијају много на квалитету и јачини сигнала", каже главни техничар у Емисионој станици "Црвено село" Дјан Стојановићи.

Грађани који немају кабловску или ТВ пријемнике нове генерације са уграђеним тјунером, за пријем дигиталног сигнала треба да поседују сет-топ бокс ДВБТ2 који, у просеку, кошта око 3.000 динара.

"Тренутно имамо четири модела. Углавном се разликују по прикључцима. Интересовање је доста добро јер се ближи рок када ће бити искључен аналогни сигнал, тако да се људи интересују", каже Иван Станковић из продавнице техничке опреме "Лунар" у Суботици.

Социјално угрожени до 31. марта могу да се обрате Центру за социјални рад како би добили ваучере за бесплатну набавку сет-топ бокса, а до сада се већ пријавило око 1.500 њих. Већина осталих Суботичана већ се припремила за дигитализацију, а само појединима то тек предстоји.

"По најновијем плану, гашење аналогне телевизије на локацији 'Црвено село' предвиђено је за 27. април, када почињемо нову еру дигиталне телевизије", каже Дејан Стојановић.

Захваљујући дигитализацији, гледаоци које покрива Емисиони центар "Црвено село" од 27. априла добиће на квалитету, јачини сигнала, избору програма и броју канала на својим ТВ пријемницима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси