Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Сокин и Босина" помаже српску научну телевизију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2015.

Аутор: Екипа Наших новина Извор: Наше новине

"Сокин и Босина" помаже српску научну телевизију

У гладијаторском свету новца и профита у коме живимо, један сјајан гест још сјајнијих глумаца завређује пажњу!

Желећи да помогну рад прве и јединствене у Србији образовне и непрофитне ТВ станице младих академаца Српске научне телевизије (СНТ), сјајна глумачка екипа с нашом прослављеном глумицом Љиљаном Благојевић на челу одлучила је да целокупан приход од продатих улазница за представу „Сокин и Босина“, која се игра 15. априла у 20 часова у Установи културе „Вук Караџић“ у Београду, усмери младој екипи ентузијаста на образовној и непрофитној телевизији у циљу њиховог даљег развоја.

Другачији од осталих

Српска научна телевизија (СНТ) прва је и јединствена у Србији, непрофитна и образовна ТВ станица младих академаца, активиста и ентузијаста чији се програм емитује на 197. каналу у кабловском систему „ИПТВ Телеком Србија“. Образовне, научне, културне и остале емисије које су заступљене на програму Српске научне телевизије одскачу од програмских шема других комерцијалних телевизија. Нагласак је на промоцији домаћ ег знања, домаће културе, како појединаца, тако и институција. Позоришна представа „Сокин и Босина“ већ дуже време завређује пажњу јавности као сјајна комедија која повезује традицију и савременост јер је у патријархалној Србији 21. века комедија и даље породична, она је сва везана за мајке, бабе, таште, очеве, свекрве, пашеноге, шурњаје и зетове и сва је и даље заснована на њиховим жељама, надама, сукобима и очекивањима.

Глумачки тим снова

Сјајан глумачки тандем, сјајан редитељ и сјајна енергија ове представе допринели су да се догоди управо то да, иако су ликови велике таште и велике свекрве, мудре снаје и скромног зета, виђени и виђани у комедији, опет изгледају чак зачуђујуће ново, а публика с интересовањем ишчекује расплет њихове компликоване ситуације. Поред Љиљане Благојевић, у овој дивној представи играју и Соња Кнежевић, Калина Ковачевић и Милош Ђорђевић, текст је написала др Милица Константиновић, а представу је режирао Југ Радивојевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси