Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Николић има право да оптужује медије и НВО
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2015.

Извор: www.alo.rs

Николић има право да оптужује медије и НВО

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас да председник Србије Томислав Николић има право да износи мишљење и да не види зашто би изјава председника да медији и невладине организације руше државу, била кривично дело.

 

- Он је властан да износи своје мишљење и ставове и не знам да ли постоји неко ко то може да му оспори. Да ли је то кривично дело? Апсолутно ми није познато да је тако нешто у Србији прописано као кривично дело - рекао је Селаковић новинарима у Скупштини Србије, одговарајући на питање да ли је Николићева изјава кривично дело и хајка на медије и невладин сектор.  

Министар је додао да би то било исто као када би га неко питао да ли је кривично дело што неко критикује рад и "износи глупости" на рачун председник Републике, "јединог непосредно изабраног функционера у Србији".

Селаковић је навео да у Србији постоји више од 26.000 невладиних организација и да су међу њима људи који се баве различитим стварима и додао да није  њихово да се слажу са јавним функционерима већ алармирају јавност и скрећу пажњу на неке појаве у друштву, свако из своје области деловања.   

- Ако је неко преузео одговорност за ношење јавне функције, он је пре тога сигурно добио поверење грађана за обављање једне такве функције и у томе се разликујемо ми као функционери и НВО које не излазе на изборе. Нека свако ради свој посао и мислим да ћемо тако на најбољи начин чинити и за саму Србију - закључио је Селаковић.       

Председник Србије Томислав Николић изјавио је прошле недеље у разговору с високом представницом ЕУ Федериком Могерини да влада постиже значајне резултате, али да о томе нема објективног и адекватног извештавања, саопштила је канцеларија председника.    

- Ми нисмо успели да постигнемо да медији извештавају објективно и професионално, било да су у питању позитивни или негативни текстови - рекао је Николић.     

Председник је рекао да је необјективно и неадекватно извештавање о раду владе, поред невладиних организација, једно од главних оружја за рушење државе која покушава да уведе ред и владавину права.    

- Као да некоме одговара слаба Србија да би могао да спроведе све оно на шта државни врх никада не би пристао. Зато је важно да заједно са нашим европским партнерима радимо на томе да Србије буде просперитетна и напредна држава, једнако јака као и друге чланице ЕУ - рекао је Николић.                         

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси