Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијатовић задовољна састанком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2015.

Извор: Фонет

Мијатовић задовољна састанком

Представница Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за слободу медија Дуња Мијатовић изјавила је данас, после разговора са премијером Србије Александраом Вучићем, да је задовољна исходом састанка на којем се разговарало о безбедности новинара, подршци јавним сервисима и реформи медија са државним власништвом.

Важно је да Србија, као председавајућа ОЕБС, поклања посебну пажњу слободи медија и новинара у региону ОЕБС, наводи се у писаној изјави Мијатовић и додаје да она веома цени сарадњу између председавајућег ОЕБС и своје Канцеларије о тим важним питањима.

Вучић је, како се наводи у саопштењу ОЕБС, рекао да је држава спремна да учини све да обезбеди безбедно окружење за све новинаре и обезбеди слободу медија. Сарадња са Канцеларијом представнице за слободу медија јевеома важна у том смислу и наставићемо заједнички рад, рекао је Вучић.

Вучић и Мијатовић разговарали су о недавно усвојеним медијским законима, који су суштинска основа за реформу јавног сервиса, приватизацију медија са државним власништвом и процес дигитализације. Саговорници су разговарали и о ангажовању Канцеларије представнице о питањима слободе медија у региону ОЕБС, додаје се у саопштењу.

Мијатовић је рекла да је задовољна потврдом оптужнице за убиство новинара Славка Ћурувије, који је убијен 1999. године. Вучић и Мијатовић разговарали су о случају Бранкице Станковић, аутора и уредника емисије "Инсајдер" на Б92, а представница је истакла да ће наставити пажљиво да прати то питање.

Током посете Београду, Мијатовић је учествовала на дводневној конференцији о безбедности новинара, у организацији Србије као председавајуће ОЕБС. У саопштењу се додаје да се Мијатовић срела са министром спољних послова и председавајућим ОЕБС Ивицом Дачићем, министром културе и информисања Иваном Тасовцем, менаџемнтом РТС, регулаторним телима, медијским организацијама и новинарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси