Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "ОЕБС прати случај Давора Пашалића"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2015.

Извор: ФоНет, Б92

"ОЕБС прати случај Давора Пашалића"

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић изјавила је ФоНету да прати случај напада на уредника ФоНета Давора Пашалића.

 

Она је рекла да се нада да ће државне институције учинити све да се тај, али и други напади на новинаре истраже.

"Од самог почетка сам укључена у тај случај, од позивања на истрагу о нападу на Давора Пашалића 3.јула прошле године, па и после тога, тражећи да се уради апсолутно све што је потребно да би се видело да држава заиста жели да испита сваки напад на новинаре. Оно што знам је да је истрага отворена и то сам поздравила", рекла је Мијатовић.

Она је рекла да је данас имала разговоре са представницима власти, најављујући за сутра сусрет и са премијером Александром Вучићем.

На састанку планирам споменути, не само случај Пашалића, него и остале случајеве који се морају испитати, нагласила је Мијатовић.

Она мисли да је дошло до једног битног и позитивног помака око оптужнице за убиство Славка Ћурувије.

"Сматрам да је то један врло добар знак, међутим, оно што је битно рећи је да морамо видети резултате", напоменула је Мијатовић.

Морамо сазнати ко су људи, не само они који нападају, прецизирала је Мијатовић, већ и они који наручују такве врсте напада.

"Случај Давора Пашалића ћу наставити да пратим, надам се да ће све институције државе Србије урадити све што је у њиховој моћи, што је њихова улога и обавеза, а то је да се истражи и тај и сви други напади", закључила је Мијатовић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси