Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор РТС-а за 45 дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2015.

Аутор: Б. Цвејић, К. Ж. Извор: Данас

Директор РТС-а за 45 дана

Од 26 пристиглих пријава на конкурс за место генералног директора РТС-а, Управни одбор је на јучерашњој седници установио да је само девет кандидата предало потпуну документацију. За пет пријава ће се обавити додатне провере, док је 12 одбачено због непотпуне документације. Међу прихваћеним пријавама су Александар Црквењаков, Драган Ђукић (РТВ Делта Нови Сад), Сандра Кесер, Емин Голубовић, Вилибалд Ерић, Драган Караџић, Александар Аврамовић, Драган Бујошевић и Александар Милутиновић.

Међу онима којима ће проверавати доказе о искуству на руководећим положајима су: Младен Дражетин, редитељ Станко Црнобрња, Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара, Бранислав Гузина и Милан Николић.

Међу одбаченим пријавама су Александар Кржавац, Филип Младеновић, Светислав Недељковић, Предраг Максимовић, Слободан Орлић, Милош Танасковић, Миољуб Крсмановић, новинар Миодраг Попов, Игор Михаић, Михајло Рабреновић, Дејан Станковић и Зоран Кусовац.

Управни одбор има рок од 45 дана да донесе одлуку о именовању директора РТСа. У наредном периоду ће сви који испуњавају услове конкурса бити позвани на разговор, након чега ће чланови УО гласати. Могућа су три круга гласања, а уколико не буде изабран директор после трећег круга гласања, бити расписан нови конкурс. Управни одбор ће у наредном периоду проверавати и да ли су кандидати носиоци јавних функција или функција у политичким партијама, што је неспојиво са условима конкурса. Нико од кандидата се јуче није појавио у сали РТСа у Таковској улици, где су отваране запечаћене коверте са пријавама.

-Александар Црквењаков, некадашњи директор РТС-а

Не очекујем ништа, јер не познајем чланове Управног одбора. Кандидовао сам се јер је расписан конкурс. Имам великог искуства у телевизијском раду и вођењу телевизије, тако да то може да ми буде предност над осталим кандидатима.

-Саша Мирковић, председник Скупштине Зајечара

Не бих се изјашњавао о својим предностима у односу на кандидате, јер у овом тренутку не знам ко се све пријавио на конкурс, а мислим да то није ни поштено. Имам само речи хвале и за Александра Црквењакова и за Драгана Бујошевића, који познају телевизију, продукцију и менаџмент. Осим искуства, у прилог мом евентуалном избору иде план и програм рада РТСа у наредних пет година, који сам написао. РТС треба да се развија комерцијално и да што мање оптерећује и гледаоце и буџет Србије. Јавни сервис није на правом месту у односу на потенцијале које поседује.

-Драган Бујошевић, новинар

Не бих ништа говорио унапред. Нема потребе за тим. Причаћемо о том потом.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси