Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нападнут новинар Информера у Новом Пазару!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2015.

Нападнут новинар Информера у Новом Пазару!

Начелник Хируршког сектора у Општој болници у Новом Пазару Шефћет Хајровић напао је нашег дописника из тог града Анела Грбовића! Инцидент се догодио на конференцији за новинаре која је одржана на Гинеколошком одељењу, поводом оптужби породице Адемовић да лекари тог одељења њиховом унуку, који је погинуо у хеликоптерској несрећи, нису пружили адекватну здравствену заштиту.

Доктор Хајровић је нашем дописнику рекао да нема права да говори и да поставља питања, и у неколико наврата му је рекао "марш напоље." 

- Након тога је устао са столице и ја сам га тада питао да ли то хоће да ме удари. Он ми је на то одоговорио да ћемо све решити напољу. Колеге су тада устале и стале између нас двојице, а један од њих ме је извео из просторије. Потом сам о свему обавестио полицију и директора Опште болнице у Новом Пазару Мирсада Ђерлека - рекао је Грбовић.

Ђерлек је за Информер рекао да од нашег новинара очекује писану пријаву против овог лекара и да ће спровести дисциплински поступак поротив доктора Хајровића.

- Видите и сами са ким ја радим. Нека ми новинар пошаље пријаву и ја ћу спровести дисциплински поступак против лекара. Такве ствари не смеју да се дешавају -  рекао је Ђерлек.

Доктор Хајровић ради на Хируршком одељењу и дечији је хирург, па је остало нејасно зашто је уопште био на конференцији за новинаре коју су организовали лекари са гинекологије.

- Можда је био ту јер је супруг докторке која је у ранијем случају оптужена да је неадекватно лечила трудницу чија је беба умрла. На конференцији за штампу која је организована тим поводом, догодио се сличан инцидент, односно његов напад на новинаре. Вероватно је због тога дошао, а можда и због тога је члан струковног синдиката. Питао сам га да ли се тако понаша јер је супруг те докторке, али ми није договорио - рекао је Грбовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси