Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Даница Вученић напушта РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2015.

Извор: РТВ

Даница Вученић напушта РТВ

Колегијум Радио-телевизије Војводине саопштио је данас да је ауторка серијала "Један на један" Даница Вученић одлучила да преузме нови посао ван новинарстава и да после 19. марта, неће радити ту емисију.

Колегијум Радио-телевизије Војводине подсећа на то да је, за кратко време, Даница Вученић од "Један на један" направила култну емисију, која је отварала бројна питања наше савремености и стекла велики ауторитет у јавности.

"Њен новинарски ангажман, у том пројекту донео јој је бројне награде, међу којима и ону са именом Верице Бараћ. Тиме је Даница Вученић дала огроман допринос јачању угледа и расту гледаности Радио-телевизије Војводине", истиче се у саопштењу.

Колегијум РТВ изразио је жаљење због прекида сарадње, али и изразио наду да је одлазак Данице Вученић из новинарства само привремен и да ће сарадња са њом бити обновљена.

 

Коментари (2)

Остави коментар
чет

19.03.

2015.

novinar [нерегистровани] у 10:40

ČEMU POLITIZOVANJE

Najnovija izjava koleginice Vučenić da napuša novinarstvo zbog bojkota SNS je ,najblaže rečeno, neshvatljiva , jednostavno "ne pije vodu"! Da li to koleginica Danica misli da treba da postrojava svoje sagovornike i da svako na njen mig mora u studio?! Pravo je svakoga hoće li učesvovati u emisiju,a odlazak iz RTV Vojvodine pre će biti zbog novinarskih bednih plata, nego zbog ovakvih "objašnjenja". Koleginica Danica bez razloga, ili s POSEBNIM RAZLOGOM, politizira svoj odlazak iz RTV ,a bićemo ubrzo svedoci da je otišla za veliku platu na neko drugo mesto i to je sasvim normalno.Ali, treba biti pošten i to reći,a ne pretvarati sve u politiku. Tako je i jedna njena koleginica ,kojoj su svi novinari,uključujući i potpisnika ovih redova, pružali podršku, uvukla politiku u skidanje emisije sa programa,a zaboravila da je nekoliko meseci ranije studentima Fakuleta političkih nauka rekla da "nema pritisaka, da ga sami novinari svaraju, a zavisi od svakog čoveka". Izgleda da je politizacija sada probitačna, zar ne?Inače, podržava svaku reč gospodina ambasadora u penziji na ovu temu .

Одговори
сре

18.03.

2015.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 23:58

Тужан сам након ове вијести

Ово српско водитељско небо полако напуштају једна по једна дама. Бојим се остаћемо осакаћени ако нас напусти О. Ковачевић (Да можда не) и још неке брилијантне водитељице. И ја се надам да ће нам се уважена госпођа Вученић вратити на велика ТВ врата, након неке министарске фотеље или амбасадорске титуле. Ако би сте мене питали, као дугогодишњег дипламату, ја бих све водитељице послао за амбасадоре. Неко ће помислити да се шалим. Не, искрено мислим да би Николић морао то урдити, с обзиром на то да једини, по Уставу, има право да именује амбасадоре. Зашо О. Бећковић не би била наш амбасадор у Империји. Умало да заборавим, требало би хитно госпођу Рашковић послати поново за амбасадора, а не да се ломата са неким распаднутим ДСС-ом. Каква је срећа била за Србију када су разне Пешићке, Матићке, Огњеновићке, Спасојевићке, Хрустановићке, Рашковићке и др.биле амбасадорке. Пусто је без њих било, али је српска политичка сцена некако издржала. Додуше, из далеког Мексика, госпођа Пешић је долазила 5 пута за 4 године мандата, давала политичка упутства на ТВ каналима и враћала се у Мексико. Но, да се вратим водитељицама, ако би отишле за амбасадоре, био би један мали проблем. Оне у разговорима, својим емисијама на ТВ каналима, постављају питања, али не слушају одговоре. То је уобичајени манир свих водитељица. Е, сада у разговорима на пријемима или министрствима, односно контактима у иностранству, ако би то радиле не би имале шта да пошаљу из тих разговора. А, зашто би и слале неке информације када оне остају у архиву МСП, нико их не користи. Данас бити амбасадор Србије је дуги и угодни одмор, уз 6, 7 хиљада Евра мјесечно.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси