Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рок истекао, пријаве поднело 20 кандидата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2015.

Извор: Танјуг

Рок истекао, пријаве поднело 20 кандидата

Рок за пријаве на конкурс за директора Радио телевизије Србије (РТС) је истекао 16. марта, до сада је стигло 20 пријава, а коначан број и имена кандидата биће позната 23. марта за када је заказана седница Управног одбора Јавног сервиса.

 

Како је Танјугу рекао председник Управног одбора Зоран Поповић, наредних дана се очекују пријаве које би могле да стигну поштом.

Он верује да ће РТС добити новог директора у периоду од 45 дана, почев од 23. марта.

''Све оно што буде имало жиг поште са јучерашњим датумом, по закону, морамо да уважимо. До сада је стигло 20 пријава, а може се очекивати да стигне још нека'', казао је Поповић.

Поводом спекулација појединих медија да би на конкурс могли да се јаве Александар Црквењаков, Срђан Шапер, Веран Матић, Горан Караџић, Бојана Лекић и Драган Бујошевић, Поповић каже да не зна ко су кандидати, те да ће то бити познато тек када пријаве буду отворене.

Извесно је, каже, да ће бити елиминисани они који не испуњавају услове.

Иначе, лист "Блиц" пише данас да конкурс за првог човека Јавног сервиса неће донети ново лице и да ће актуелни вршилац дужности на тој позицији остати још годину дана.

Поповић, међутим, наводи да постоји могућност, мада најмања, да нови директор не буде изабран на расписаном конкурсу.

''Уколико нико не добије шест гласова чланова УО аутоматски се расписује нови конкурс. Теоријски је могуће и да после три круга гласања нико не добије шест гласова, али све зависи од пријављених кандидата'', рекао је Поповић.

Седница УО на којој ће пријаве кандидата бити отворене заказана је за 23. март, рекао је Поповић уверен да ће за доношење коначне одлуке бити потребно неколико дана.

Претпоставља да пријављени кандидати већином испуњавају услове, да ће то бити велики посао за Управни одбор, али и да ће то тело радити темељно.

Избор директора РТС ће бити обављен у три изборна круга, уколико у првом кругу нико од кандидата не добије потребну двотрећинску већину, објаснио је Петровић.

"Ако неко добије у првом кругу шест гласова избор ће бити завршен, а ако не, онда се иде у други круг гласања о два кандидата. Ако и ту нико не буде изабран иде се у трећи круг где се гласа само за једног или ако имају исти број гласова за два кандидата, а потребно је да један кандидат добије шест гласова чланова Управног одбора", објаснио је Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси