Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нико неће у фотељу директора јавног сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 03. 2015.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Нико неће у фотељу директора јавног сервиса

Месец дана након расписивања конкурса за генералног директора Радиотелевизије Србије, на адресу седишта ове медијске куће до јуче није стигла ниједна пријава, речено је Данасу у РТС.

Иако је прописан рок од 30 дана за јављање на конкурс, због обележавања државног празника у фебруару и тога што је претходни месец имао 28 дана, последњи датум за пријаве је понедељак 16. март. Након тога, у РТС ће сачекати још недељу дана за пријаве које су послате поштом.

Најкасније 45 дана након тога Управни одбор РТС ће именовати новог директора РТС, односно најкасније до половине маја ове године.

Услови за директора су да је држављанин Србије, да има факултетску диплому, десет година искуства на управљачким пословима у медијима, знање светског језика и да уз пријаву на конкурс пошаље петогодишњи план развоја и рада јавног сервиса.

На претходном конкурсу 2010. било је 15 кандидата, а изабран је био поново Александар Тијанић, као једини кандидат који је испуњавао све прописане услове. Након његове смрти 2013, за вршиоца дужности директора РТС именован је Никола Мирков, који се и даље налази на тој позицији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси