Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чешљају се дипломе на ХРТ-у, троје добило отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2015.

Извор: mondo.rs

Чешљају се дипломе на ХРТ-у, троје добило отказ

Троје запослених у Хрватској радиотелевизији (ХРТ) добило је ванредни отказ уговора о раду након завршене провере диплома свих запослених, преноси Хина сазнање из ХРТ-а.

На јавној радиотелевизији истичу да још нису примили резултате провере за све запослене с факултетским образовањем, а о особама за које се досада установило да су имале неверодостојне или фалсификоване дипломе не желе да открију додатне појединости, позивајући се на Закон о заштити личних података.

Једна од лажних диплома, наводно, је откривена код запосленог који је радио на месту за које није требао завршен факултет, па му диплома није ни требала за повећање плате или задржавање посла.

У том случају против запосленог који је већ добио ванредни отказ неће бити подигнута и тужба за накнаду штете, јер ХРТ није био материјално оштећен.

О медијским написима да је и донедавна помоћница директора програма Марија Топић Црноја имала лажну диплому, на ХРТ-у нису имали коментар.

Међутим, наводи агенција, сазнаје се да се у једном од досада откривених случајева лажних диплома радило о високопозиционираној особи на ХРТ-у која је пријављена, а након окончања кривицног поступка размотриће се подизање тужбе за накнаду штете.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси