Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ упозорио ТВ Хепи због "Парова"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2015.

Извор: Танјуг, Фонет, РТВ

РЕМ упозорио ТВ Хепи због "Парова"

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) изрекао је данас Националној Хепи ТВ меру јавног упозорења због неприкладних садржаја ријалити програма "Парови". Како се наводи у саопштењу РЕМ, Савет је одлучио да се тај програм, ако се у њему приказује непристојно понашање, мора обележити ознаком 16, што значи да програм и најаве за њега не могу бити емитоване пре 22 сата.

У саопштењу са седнице, за коју је наведено да је сазвана по хитном поступку поводом емитовања програма "Парови" у програму Хепи ТВ, наведено ја да "у жељи да обесхрабри свако емитовање штетних садржаја Савет ће у наредним данима с посебном пажњом пратити емитовање овог програма".

Министар културе и информисања Иван Тасовац тражио је да РЕМ предузме све мере у складу са својим делокругом рада поводом риалитија "Парови"  и нагласио да "поменута емисија представља дно дна домаће продукције, као и већина риалити програма".

"Такви програми, не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, у време када Влада Републике Србије предузима све неопходне мере како би медијски простор био регулисан и усклађен са највишим европским и светским стандардима", оценио је у писаној изјави Тасовац.

Ово је први риалити програм који се приказује на српским телевизијама од почетка примене нових медијских закона, подсетио је Тасовац, који је сигуран да, поред реакције РЕМ, решење и најбољи начин заштите деце од скандалозних и непримерених садржаја у телевизијским програмима лежи у рукама родитеља.

"Даљински управљач којим ћете променити програм за који сматрате да је непримерен, у овом тренутку делотворнији је од оправданог јавног згражавања", закључио је Тасовац.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси