Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фама о џабаклуку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2015.

Аутор: Басара Извор: Данас

Фама о џабаклуку

Као што најавих, на реду су коментатори џабалучари, екстремно бесмислене појаве на овом свету и иначе препуном бесмислених појава.

Против таквих борбе, што но се каже, нема, али ако нема борбе, има наплаћивања, а Пановић неће да ме послуша, па то ти је.

Зашто је мени стало до наплаћивања интернет издања? Зато, брате, што ми се чини крајње непоштено продавати читаоцима старог кова, онима који купују новине „на трафици“, примерак Данаса по четрдесет динара, а луфтигузима исто то давати за џабе.

И не само им све то давати за џабе, него им још отворити електронске просераваонице како то назвати? у којима луфтигузи страсно кењају по ономе шти си им дао џабе.

Тако ће то ићи до краја света, али не би требало да иде, зато нам, између осталог, овако и иде.

Да све буде апсурдније, тек луфтигузиџ абалучари раде за џабе. Ми, новинџије сербске, бар добијамо неку надокнаду за младалачку глупост што нисмо послушали мајке и позавршавали машинске факултете, него се одали писању, а џабалучари не добијају ништа (осим понеки пут Црвен Бан, кад се коме посрећи).

Па зашто онда раде посао који не знају, за који ништа не добијају и на који по мом мишљењу немају право, јер се неовлашћено ушуњавају у туђу имовину, у овом случају интелектуалну. Е сад, само сутра завирите у коментаторлук и прочитајте „духовити“ коментар Кикија, Микија, Рокија, или већ неког од тих дивних створења, који ће, под гарант, написати: „Па и није вам баш нешто „интелектуална“ та својина“.

Можебити да и није. Али, Боже мој, врхунци људске духовности се чувају у Народној и Универзитетској библиотеци, не у новинама, колико год могле добре бити. Не знам, драги неџабалучари, ви који по навици (и по лепом васпитању) купујете новине и плаћате рачуне, да ли сте приметили да склоност џабалуку, никакве способности и ниске страсти увек иду у пару са врло високим критеријумима?

Шта сте пута, бар ви старији, били у следећој ситуацији: ували се џабалучар на неки ручак, они који плаћају ћуте, једу и пију, а ко се жали на квалитет хране и пића, ко прави питање, ко зове газду, закера онај кога ништа не кошта, џабалучар. Држим, за крај, да би попечитељство српског здравља требало под хитно да распише тендер да се некако спроведе да сви Срби оболе од дискус херније. Јесте незгодно, ал што то опамећује.

П. С. Ка и у већини ситуација, и ову колумну пишем (и шаљем) из моје кафанице. Дал је газда читао колумну или је било случајност, тек, ете ти га са радија „Зенца блуз“.

Јесте онај дркаџија био у праву. Онај је весеник одлежо дванаест година у КП дому Зенца, а ја му одрапио петнаест, грешна ми душа! А џабалучар, шта мисли, шта му се догађа, ево овако: Да не би мене, обај би уместо дванаест одлежао петнаест година, хвала Богу да сам правовремено реаговао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси