Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Србији регистровано 1.379 медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2015.

Извор: www.rtv.rs

У Србији регистровано 1.379 медија

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић изјавио је данас у Бујановцу да у Привредном регистру Србије постоји 1.379 јавних гласила, од чега је 107 телевизијских и више од 350 радио станица. Мирковић је на скупу "Примена нових медијских закона у пракси" који је организован у Дому културе у Бујановцу рекао да тај податак говори колико је медијско тржиште у Србији захтевно, као и да очекује да у најскорије време Агенција за приватизацију распише аукцију за приватизацију медија.

 

"Медијски закони су донети уз мониторинг Европске уније а израђени су у транспарентном процесу у коме су учествовали, унутар радних група и као посматрачи, и представници ОЕБС-а, уз помоћ експерата које је ангажовала Делегације ЕУ у Србији, а сва три (донета) медијска закона усаглашена су с Бриселом", казао је Мирковић.

Он је додао да су медијски закони рађени паралелно са подацима скрининга поглавља 23, 10 и 8 у предприступним преговорима за придруживање ЕУ, као и да ће Влада Србије у најскорије време усвојити још један закон из сфере медија - Закон о оглашавању.

"Сви закони су усаглашени и с медијском стратегијом. Не сматрам да приватизација аутоматски значи и гашење медија. Приватизација медија значи и један нови почетак, разговарамо о новом моделу финансирања", казао је Мирковић.

Он је навео да "Влада Србије не жели никога да дискриминише", као и да "не постоји никакво ограничење (у буџету) који локалне самоуправе или било који ниво власти има за пројектно финансирање медија након приватизације".

Коментари (1)

Остави коментар
чет

12.03.

2015.

Sumadinac [нерегистровани] у 23:15

DISKRIMINACIJA

Čovek laže čim zine. Kako usaglašeni sa Medijskom strategijom, kada ona predviđa 6 regionalnih javnih servisa kojih u zakonima nema. Tako smo mi Šumadinci, Nislije i otali diskriminisani u odnosu na Vojvodinu. Treba da placamo pretplatu, a javni servisi samo u Beogradu i Novom Sadu. SRAMOTA!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси