Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕП забринут због притисака на медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2015.

Извор: Бета, РТВ

ЕП забринут због притисака на медије

Европски паралмент изразио је забринутост због претњи новинарима у Србији и погоршања услова за слободу изражавања и слободу медија. "Европски парламент изражава забринутост због притисака и претњи новинарима који воде већој аутоцензури", наводи се у Резолуцији о напретку Србије у процесу евроинтеграција уз позив властима да створе услове за слободу изражавања и медија као темељну вредност ЕУ.

У резолуцији је "изражена забринутост због погоршања услова за потпуно остваривање слободе изражавања у Србији и наглашена потреба за потпуном транспарентности медијског власништва".

У тексту који су европарламентарци усвојили данас на заседању у Стразбуру, поздравља се и тражи брзо спровођење усвојених закона о јавном информисању и медијима, закона о електронским медијима и закона о јавним радиодифузионим услугама.

У резолуцији се наводи да приликом спровођења новог медијског пакета треба осигурати одрживост јавних радиодифузних услуга на мањиским језицима, као и одрживост и финансијску стабилност јавних медија, као и регионалних и локалних медија.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси