Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Би-Би-Си суспендовао Џеремија Кларксона и "Топ Гир"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2015.

Извор: Танјуг, Блиц

Би-Би-Си суспендовао Џеремија Кларксона и "Топ Гир"

Медијска кућа Би-Би-Си (BBC) саопштила је данас да је суспендовала водитеља шоа "Топ Гир" Џеремија Кларксона због свађе са продуцентом.

 

Корпорација је објавила како шоу неће бити емитован у недељу, а није познато око чега се водитељ, познат по оштром језику, посвађао са продуцентом.

Кларксон је већ неколико пута био упозорен, а претходне године добио је опомену због расизма након што је користио реч са "н" (nigger - црнчуга), док је рецитовао песмицу "еенy, меенy, минy, мо..." током снимања програма.

"Након свађе с Би-Би-Си-јевим продуцентом, Кларксон је суспендован док се не оконча истрага. Нико други осим њега није суспендован. 'Топ гир' неће бити емитован ове недеље. Би-Би-Си више неће коментарисати овај случај", каже се у саопштењу Би-Би-Си -jа.

"Топ гир" је најпопуларнији светски телевизијски серијал о аутомобилима, а најпродаванији британски, који има 350 милиона гледалаца недељно у 170 земаља.
Протеклих година Кларксон је ослобођен оптужби да је прекршио емитерски кодекс након што је поредио јапанске аутомобиле с људима који имају израслине на лицу.

Он је изазвао је и жестоку расправу и добио оштре критике добротворних организација за ментално здравље након што је људе који се бацају под возове назвао себичнима и био је приморан да упути извињење због реченице да би раднике Би-Би-Си -јевог "The One showa" требало упуцати.

Прошле године британски медијски регулатор "Офком" је цензурисао шоу због кршења емитерских правила након што је Кларксон користио расистичке термине током програма "Burma special" који је емитован у марту. Упркос свему, шоу је био један од најгледанијих и само за Божић привукао пажњу седам милиона гледалаца.

Џереми Кларксон и његове колеге из "Топ гира", били су приморани да у октобру прошле године напусте Аргентину под полицијском пратњом након што су њихова возила каменовали ветерани Фокландског рата.

Проблем је настао због таблице на аутомобилу који је екипа популарне емисије возила - на таблицама је стајало Х982 ФКЛ, што је директна асоцијација на рат који је Британија 1982. водила против Аргентине око Фокландских острва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси