Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Ријалити "Парови" су дно, узмите даљински у руке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 03. 2015.

Извор: Танјуг, Сава Радовановић, rs.n1info.com

Тасовац: Ријалити "Парови" су дно, узмите даљински у руке

Министар културе и информисања Иван Тасовац оценио је данас да ријалити емисија „Парови“ која се приказује на Хепи телевизији представља „дно, дна домаће продукције" али ипак поручује родитељима да је даљински најбољи начин заштите деце од скандалозних садржаја.

 

Он је изразио уверење да ће Регулаторно тело за електронске медије предузети све мере у складу са својим делокругом рада поводом ове емисије.

„Та емисија представља дно дна домаће продукције, као и већина ријалити програма", оценио је министар културе а наводи се у саопштењу.

"Такви програми не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, у време када Влада Србије предузима све неопходне мере како би медијски простор био регулисан и усклађен са највишим европским и светским стандардима", рекао је Тасовац.

Тасовац је рекао да је то први ријалити програм који се приказује на српским телевизијама од почетка примене нових медијских закона.

Даљински најбоље решење

Додаје да је сигуран да, поред реакције РЕМ-а, решење и најбољи начин заштите деце од скандалозних и непримерених садршаја у телевизијским програмима лежи у рукама родитеља.

"Даљински управљач којим ћете променити програм за који сматрате да је непримерен, у овом тренутку делотворнији је од оправданог јавног згражавања".

Иначе, телевизија Хепи има националну фрекквенцију.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

11.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:03

daljinski ministar

Kakva nemocna reakcija "nadleznog" ministra!! Ako vec nema zakonske alatke (da li nema?!), drug Tasovac je bar mogao da p(r)ozove tuzilastvo da reaguje po sluzbenoj duznosti. Mogao je da na stub srama poimence stavi i gazdu Hepija (koji inace duguje milionski porez) i direktora i urednika i autore ove budalastine - da se bar zna koji sljam stoji iza ovoga. Takodje, mogao je da apeluje na tabloide da, toboz kritikujuci ovo tv smece, ne daju dodatni publicitet hepy djubretu. Dalje, ne videh apel oglasivacima koji se u ovoj kloaki reklamiraju. Ajd i s njima na videlo...!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси