Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Торба главу чува
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 03. 2015.

Аутор: М. Вељковић Извор: Информер

Торба главу чува

Пожаревачке новинарке представиле су се овог викенда поводом Дана жена необичном изложбом „Глава у торби“.

У свечаном салону градског здања изложиле су своје ташне у којима носе све што им треба где год да крену и на терен, на паузу, у излазак... Прошле године су показале своје ципеле, сведоке свих њихових радних задатака, а сада су отвориле ташне са свим „реквизитима“ за квалитетан новинарски рад.

Од оловке до шминке

У торбама новинарки су се налазиле: бележнице, оловке, УСБ-уређаји, диктафони, микрофони, фотоапарати, таблети, мобилни телефони, па козметика, шминка, влажне марамице и убруси, таблете разних намена и још ситница које су потребне женама.

Жена новинар носи терет своје професије ћутке, а често је изложена бруталном суду јавности истакла је Драгана Д

еурић, једна од најискуснијих пожаревачких новинарки која је свој радни век провела у Регионалном радију Пожаревац. Новинар РТС Новица Савић пожелео је својим колегиницама „да им се торбе напуне, не потребним реквизитама за рад, већ новцем које су заслужиле, а нису га добиле“.

Радећи поред вас научио сам да се може бити и нежан и упоран и осећајан и чврст и да се и на један и на други начин може доћи до новинарског циља, али ви то радите много шармантније. Желим вам да вам торбе буду пуније пара, а срца пунија љубави поручио им је колега отварајући изложбу.

Тешка, тежа, најтежа

Највећу торбу на изложби имала је новинарка РТС Александра Марковић.

Многе мушке колеге често критикују  величину моје торбе. Кажем им да је велика зато што у њу може да стане цео микрофон, који и није баш тако мали. Може се рећи да је моја торба тонска торбакроз осмех објашњава новинарка националне телевизије.

Она је додала да у торби, поред ствари потребних за рад, носи и шминку. Замерено ми је што сам изложила два улошка, али све моје колегинице те ствари носе у торбама. То нас, између осталог, одваја од мушких колега и даје већу тежину нашем послу - категорична је Александра.

Каранфил од председника

Као и прошле године, пожаревачке новинарке добиле су од председника Скупштине града Пожаревца Банета Спасовића по један црвени каранфил.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси