Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Аца Амадеус и под истрагом прогања новинаре и прети им
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 03. 2015.

Аутор: Б. В. Извор: Блиц

Аца Амадеус и под истрагом прогања новинаре и прети им

Полиција и тужилаштво наставили су истрагу о бахатом упаду Александра Станимировића џипом у редакцију „Блица“.

 

Станимировић је 9. фебруара покушао да возилом улети у зграду „Рингиер Аxел Спрингера“, јер није био задовољан текстом на нашем порталу, у којем смо пренели његов статус с Фејсбука. Он је уз увреде и повике захтевао да уђе у зграду и суочи се са уредником.

- Полиција ће у понедељак узети изјаву уредника „Блица“, који је тог дана покушавао да уразуми Станимировића. Разговор ће бити обављен и са аутором текста због ког је Станимировић дошао у „Блиц“ - каже наш извор.

Прво тужилаштво није хтело да затвори случај само с прекршајном пријавом, већ је тражило од полиције да поново саслуша уреднике и новинаре „Блица“ који су присуствовали инциденту, али и погледа видео-снимке упада у редакцију.

То са собом носи и евентуално покретање кривичне пријаве против Станимировића. С друге стране, док траје истрага, фронтмен „Амадеус бенда“ не престаје с нападима на новинаре „Блица“ и преко друштвених мрежа износи низ лажи, увреда и претњи.

„Последња информација из тужилаштва. Против тебе и колеге биће подигнута оптужница за изнуду. Па шта сте то радили? Озбиљно, идем у Палату правде, мислим да ћеш бити колатерал. Пишем овде јер сам чист, а ти ћеш обрисати овај коментар јер си прљава, као и америчко г..но од листа „Блиц“, за који пишеш... Видимо се тамо негде, у будућности. А сад ајде плачите“, део је садржаја порука које је Станимировић слао новинарки „Блица“.

Иако је и у овим порукама, али и у ТВ емисији лагао да се тим случајем бави тужилаштво, па чак и да ће бити подигнута оптужница, он случај наводне изнуде новца још ником није пријавио. 

За пребијање избегао затвор

Аца Амадеус је признао да је 24. септембра 2014. Претукао Ивана Маринковића и постигао нагодбу с тужилаштвом да жртви исплати 150.000 динара. Фронтмен бенда је тако избегао да кривично одговара за насиље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси