Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Адвокати наградили новинарку Времена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Извор: Фонет, РТВ

Адвокати наградили новинарку Времена

Новинарки недељника "Време" Татјани Тагиров данас је уручена награда Адвокатске коморе Београда под називом "Слободна реч" за објективно извештавање јавности током протеста адвоката у Србији и укупан новинарски рад.

На додели награде председник Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић је рекао да је Управни одбор те организације одлучио да установи награду "Слободна реч" ради развоја критичког мишљења у Србији.

Шошкић је оценио да је новинарка Татјана Тагиров прва добитница те награде, јер је не само током протеста адвоката већ током читаве своје каријере показала колики је значај слободне критичке мисли.

Ма колико представника власти разних режима причали да је врхунац слободе изражавања остварен, ми смо далеко од тога и морамо да настојимо свим силама да се то развије, истакао је Шошкић.

Он је оценио да слободну реч треба неговати, јер без ње нема ни људског достојанства.

Тагиров је захвалила Адвокатској комори Београда за награду истакавши да јој је драго што велики број адвоката у Србији подржава такву одлуку београдске коморе.

Она је изјавила и да у својој редакцији има подршку за објективно извештавање.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси