Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стефановић: Нема медија блиских власти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Стефановић: Нема медија блиских власти

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да у Србији нема медија који је близак власти.

Какве сам измишљотине читао о себи и гледао, могу да вам поуздано кажем да у Србији нема медија који је близак власти, контатовао је Стефановић, одговарајући на новинарско питање да ли је истинито писање једног листа блиског Влади о обезбеђењу уреднице "Инсајдера" Бранкице Станковић.

Он је, после презентације уређаја за откривање фалсификованих докумената на аеродрому Београд, истакао да се то посебно види из односа медија према премијеру Александру Вучићу.

Ако бих демантовао све што се појави у медијима, морао бих тиме да се бавим читав дан. Не могу сваког дана да се појављујем и демантујем или потврђујем нешто, објаснио је Стефановић и додао да посебно не би смео да прича о штићеним личностима, јер би тиме угрозио њихову безбедност.

Према његовим речима, био би неодговоран када би информације о обезбеђењу Бранкице Станковић или било које друге особе која се обезбеђује делио са "ширим аудиторијем", јер то није ствар за јавност.

Стефановић је најавио да ће ускоро доћи до промена у систему обезбеђња личности, јер ће то убудуће радити само Управа за обезбеђење, а не и припадници специјалних јединица, што је до сада био случај.

Специјалци више неће бити бебиситерке, поручио је Стефановић, и додао да нема ништа против да припадници специјалних јединица пређу у Управу за обезбеђење, "ако су везани за ту личност, или ако штићена личност то жели".

Он је рекао и да свака штићена личност има право да се одрекне обезбеђења, ако мисли да су полицијске процене лоше, и да то писмено затражи, али да нико од њих то до сада није учинио.

Стефановић је све особе које полиција штити позвао да на то пристану и убудуће, и да имају поверења у полицијске процене, јер "никоме обезбеђење није постављено без икаквог разлога".

Контрола по европским стандардима

Стефановић је данас на београдском аеродрому "Никола Тесла" обишао припаднике граничне полиције који раде на систему за контролу докумената и поручио да српска полиција постаје све способнија да ради те послове у складу са европским стандардима.

Стефановић је након разговора са припадницима граничке полиције који су уз помоћ амбасада Француске и Немачке завршили одговарајућу обуку најавио да ће МУП и даље наставити да улаже у обуку људи, али и савремену технику.

"Хоћемо да покажемо да су Република Србија и њена полиција чврст, јак и поуздан партнер који може на адекватан начин да заштити своју границу и пружи асистенцију и свима у окружењу" рекао је он.

Према његовим речима у прошлој години на српским границама откривено је око 400 лажних страних докумената од чега једна четвртина на београдском аеродрому.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси