Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Николић није помиловао Мишића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Извор: Фонет

Николић није помиловао Мишића

Служба председника Србије за сарадњу са медијима демантовала је данас тврдње у појединим медијима да је Томислав Николић амнестирао убицу и силоватеља Милована Мишића, који је, по изласку из затвора, убио Милинку Јефтић.

И до сада су се таблоиди Блиц, Ало и Курир служили разним триковима, оцењује се у саопштењу, "а данас су у бесмисленој борби против онога кога смо изабрали почели да се служе ноторним лажима, знајући да ни од кога неће добити чак ни прекор".

У саопштењу се констатује да "вероватно само њихови власници знају зашто омаловажавају и вређају председника кога су грађани изабрали на непосредним изборима, у условима у којима је његова победа била подвиг и за многе чудо". Николић никада није помиловао, а само на то и има право, никога ко је извршио кривично дело силовања, па самим тим ни дотичног Милована Мишића, наводи се у саопштењу, које је потписао координатор за сарадњу са медијима у кабинету председника Србије Вук Фатић.

"Поред тога што су изнели очиту неистину", додаје се у саопштењу, "дотични медији нису се удостојили чак ни да испоштују основни постулат новинарства – нека се чује и друга страна". Нико од њих није помислио, нити их је интересовало да позову било кога из Службе председника Републике за сарадњу са медијима да провере да ли је та вест истинита, или бар да саслушају шта ми имамо да кажемо. Да су урадили тако, напомиње се у саопштењу, знали би дапредседник Николић нема никакве везе са Мишићем.

Служба председника Србије за сарадњу са медијима "очекује од новинарских удружења УНС и НУНС да овог пута оштро осуде измишљотине Курира и Ало истом онаквом силином, као што су умели незаслужено да их бране у ранијем периоду". На крају саопштења се истиче да председник Србије, по закону, даје помиловање и аболицију, да Закон о амнестији доноси Народна скупштина на предлог Владе, док саму амнестију спроводи Министарство правде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси