Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уједињење Звезде и Партизана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Аутор: Душан Телесковић Извор: Политика

Уједињење Звезде и Партизана

Бранкица Станковић је претерала кад је одбрусила новинару Бете Ивану Петковићу.

Новинар Бете је хтео коментар о реакцијама Црвене звезде и Партизана на емисију „Репортер” ТВ Б92, а она је одбила: „Треба да вас је срамота… Запамтила сам вам име”.

Многи су у томе препознали управо оно на шта се Бранкица Станковић годинама жалила - одбијање да се одговори на новинарско питање.

Ипак и тај мањак професионализма не може да сакрије далеко већи проблем, а то је позив Црвене звезде навијачима да искажу свој став према „покушају рушења клуба од ТВ Б 92”.

Сви ми врло добро знамо какав став може да има (не)контролисана маса. Није ништа чудно што су се у том позиву управе Звезде многи сетили поклича навијача Партизана од пре пет година.

„Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија”, после чега је Бранкица морала да добије полицијску пратњу са којом живи и данданас. Да ли је управа Звезде на то мислила када је позвала да се „искаже став” или је можда хтела да позове навијаче да певају антидодолске песме да растерају кишу.

Црвена звезда и Партизан ујединили су се у тврдњи да "Репортер" „тенденциозним извештавањем покушава да уруши српски фудбал”. Шта, као српски фудбал је на таквим гранама да Партизан и Звезда играју четвртфинале Лиге шампиона, бију се међусобно ко ће да доведе Месија, а ко Роналда, и размишљају да ли да против Бајерна из Минхена одморе најбоље играче пред важан дуел са Чукаричким са Бановог брда?

Нарочито је била неозбиљна тврдња да је све у ствари покушај да се уруше клубови пред најављену приватизацију. Ето, продали би се и једни и други за ко зна колико милиона евра, али им зли Б 92 квари посао.

Криви су новинари што указују на оно што се лоше дешава у клубовима, а нису криви они који су довели Звезду и Партизан на руб пропасти.

По истој логици би могло да се замери новинарима што пишу о било којој лошој појави у друштву - од расподеле карата за Дејвис куп до приватизације свих осталих неуспешних предузећа. Дакле, тимове је ујединила најобичнија замена теза. Можда би управама тих клубова било боље да, уместо што траже исказивање става према Б 92, позову навијаче да не праве инциденте. И то не само сад, него сваке недеље.

Да се не баве Бранкицом Станковић и новинарима, већ да покушају да исправе све што је систематски уништавано у Звезди и Партизану годинама, а не да настављају неке раније праксе. Кад то буду урадили, можда ће српски фудбал коначно изнедрити шпица који зна да постигне гол, а на стадион ће се ићи да се спортски и фер навија за вољени клуб, а не да се прети онима који само раде свој посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси