Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Судска пресуда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Аутор: Јелена Тодосијевић Извор: Данас

Судска пресуда

Општински суд у Јагодини, по тужби новинарке против главног и одговорног уредника за кривично дело злостављања и мучења, донео је пресуду којом злостављача проглашава кривим зато што је као службено лице злостављао (новинара уредника) и према њој поступао на начин којим се вређа људско достојанство.

Говорио јој је да је глупа, да не зна да ради свој посао, цепао припремљене текстове, избацивао је из канцеларије у присуству колега, ломио ствари по канцеларији и лупао стварима по столу, компјутерској опреми, све у њеном присуству. Истеривао ју је из канцеларије речима: "Марш напоље, купи прње и торњај се."

Говорио јој је да не може да ради с њом јер му смета њен мирис, глас, смех, присуство. Причао је да оштри ножеве и чисти пушке, да би било боље да се спреми и да иде кући. Претио јој је, због чега је мобирана често плакала.

Злостављач је осуђен јер је био свестан свега што је учинио, али жртва је добила спор због нечег још важнијег због солидарности својих колега који су у току судског поступка храбро иступили и потврдили причу жртве.

„Мобинг“ Јелене Тодосијевић, издање Архипелаг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси