Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нaпредњачки линч новинарке "Блица"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2015.

Извор: Блиц

Нaпредњачки линч новинарке "Блица"

Лажима се не може доћи до истине. То би требало да зна и Миодраг Станковић из Ниша, власник „јавног гласила ТВ Јумбо“.

Он путем свог „медија“ блиском градској власти и Српској напредној странци већ месецима пласира неистине о „Блицу“ и нашој новинарки Ивани Анђелковић. И то све због тога што је она, радећи свој новинарски посао савесно, извештавала о „пословним“ активностима његове фирме и ЈКП „Наисус“ из Ниша. Станковић константно прозива „Блиц“ и нашу новинарку да „шире неистине“ о њему и његовој породици, али никада не наводи о којим се неистинама ради.

Тиме покушава да остави утисак да је заиста жртва некаквог неправедног медијског прогона. А није. Ни он, ни његова породица, ни „пословни партнери“. Управо супротно, медијски прогон доживљава новинарка „Блица“. Последњих неколико месеци, на интернет порталу ТВ Јумбо објављивани су текстови о „малој плавој новинарки“ у којима је био читав низ примитивних увреда. Објављиване су и њене приватне фотографије са Фејсбука и на најбаналнији начин коментарисани детаљи из њеног приватног живота.

Врхунац примитивизма су последњи текстови објављени пре неколико дана, вулгарно вређање на Фејсбуку и дељење скаредних текстова путем лажних профила на друштвеним мрежама. С обзиром на то и на најгоре могуће увреде које су изречене на рачун новинарке „Блица“ путем портала ТВ Јумбо, питање за надлежне институције је: да ли неко ко на овај начин шири примитивизам и мржњу може да има статус јавног гласила.

Ивана Анђелковић је поднела кривичну пријаву због угрожавања сигурности због претећих порука објављених у једном од текстова, а тужиће и ауторе објављених скаредних текстова. За њен случај се још у септембру заинтересовао и „Хјуман рајтс воч“. На реду је држава.

Приче да неко прогања власника ТВ Јумбо и његове „пословне партнере“ невешт су покушај да се заустави писање о аферама, за које су се заинтересовали и истражни органи. „Блиц“ ће свој посао као и досад обављати професионално, савесно и одговорно, а Станковић ће изречене увреде о новинарки Ивани Анђелковић морати да докаже на суду.

Градоначелник Нишра немоћан

С обзиром на то да су Дејан Андрејевић и Марко Станковић, син Миодрага Станковића (погледајте оквир), чланови Српске напредне странке, намеће се мишљење да је овакво понашање обрачун са непослушним новинарима. Градоначелник Ниша Зоран Перишић упућен је у „активности“ својих чланова, а када је упитан за коментар изјавио је да „осуђује вређање“. Андрејевић је бивши шеф његовог кабинета.

Објективно

Ивана се нашла на тапету Андрејевића и Станковића јер је писала о непотизму у ЈКП „Наисус“, неплаћању рачуна и намештању послова, а све од пара грађана Ниша који из дана у дан све лошије живе Марко Станковић

Зарад истине, за коју су се „Блиц“ и његов новинарски тим одуек залагали, подсетимо се о чему је „Блиц“ заправо писао

1. Објавили смо да су ЈКП „Наисус“, на чијем је челу Дејан Андрејевић (бивши посланик и секретар Градског одбора СНС у Нишу), и Миодраг Станковић, власник Предузетничке радње за услуге у телекомуникацијама и маркетингу, потписали 2013.године уговор о пословној сарадњи. Уговором је предвиђено праћење активности на ТВ Јумбо за шта ће „Наисус“ месечно плаћати 45.000 динара почев од 17. октобра 2013.године. ТО ЈЕ ИСТИНА (доказ: Уговор о пословној сарадњи између ТВ Јумбо и „Наисуса“)

2. У време када је „Наисус“ потписао уговор за медијско праћење на ТВ Јумбо, ТВ Јумбо није имао дозволу за емитовање програма. ТО ЈЕ ИСТИНА (доказ: Званичан одговор Регулаторног тела за електронске медије)

3. Да портал ТВ Јумбо „није регистрован у Регистру медија како то прописује Закон о јавном информисању и медијима и да није медиј“, званичан је став Министарства културе који смо добили у јануару 2015.године. ТО ЈЕ ИСТИНА (доказ: Одговор Министарства културе и информисања. Портал је регистрован у АПР као јавно гласило 31. децембра 2014.године, и то са оснивачем удружењем Локална демократска идеја, а у Регистар медија уписан је 13. фебруара 2015. године, када су подаци из регистра јавних гласила по службеној дужности преведени у Регистар медија)

4. Објавили смо да је Марко Станковић, син власника ТВ Јумбо Миодрага Станковића, као шеф протокола у Водоводу један од најближих сарадника директора Андрејевића, који га је поставио и за директора своје приватне фирме „Прохром“, а потом му пренео и сва управљачка права у истој фирми. ТО ЈЕ ИСТИНА (доказ: Решења АПР о постављењу и преносу права)

5. Објавили смо да Марко Станковић није могао да прође кастинг за асистента код фолк певачице Секе Алексић у склопу ријалити програма „Моја десна рука“, где се представио као шеф информативне службе СНС. ТО ЈЕ ИСТИНА (доказ је видеоснимак са кастинга који је доступан на Јутјубу)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси