Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Бранкици остаје обезбеђење"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2015.

Извор: Б92

"Бранкици остаје обезбеђење"

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће ауторки Инсајдера Бранкици Станковић остати полицијско обезбеђење.

Премијер је то рекао након питања новинара Б92 да прокоментарише јавне позиве функционера Црвене звезде и Партизана Небојше Човића и Милорада Вучелића да се Бранкици Станковић укине обезбеђење. Вучић је истакао да тиме могу да се баве само надлежне институције.

Подсетимо, Б92 је јуче затражио од МУП-а да јавно саопшти зашто је Бранкици Станковић додељено обезбеђење.

Повод је најновији иступ челника Црвене звезде Небојше Човића, који чињеницу да уредница Инсајдера живи под константним обезбеђењем покушава да искористи за дискредитацију новинара.

Истовремено, челници Звезде на прослави годишњице клуба нису желели да одговарају на питања новинара Репортера, иако су и пре емитовања почели кампању против емисјије и новинара ове редакције.

Представници фудбалских клубова Звезде и Партизана наставили су нападе на екипу Инсајдера.

У емисији "Тешка реч" на телевизији Пинк емитованој дан након емисије "Репортер", Небојша Човић, члан управе Звезде, неколико пута је довео у питање и оправданост полицијског обезбеђења под којим Бранкица Станковић живи већ шесту годину.

Човић је између осталог поставио питања: "Зашто уредница Инсајдера Бранкица Станковић има обезбеђење? Зашто њу обезбеђује САЈ? Зашто то нико не прокоментарише из Владе? Ко то плаћа?"

Такође, Човић је рекао: "Каже - човек купио снајпер. Па онда ми питамо - где је тај човек? Па побегао. И онда због тога добијеш обезбеђење...“

Подсећамо да постоје службене белешке МУП-а и Тужилаштва у којима су наведена сазнања о томе да је купљен снајпер за ликвидацију новинарке Бранкице Станковић, а да иза тога стоји један окривљени организатор криминалне групе.

Ауторки Инсајдера обезбеђење је додељено у време емитовања серијала "Немоћ државе" који се бавио криминалним радњама појединих вођа навијачких група Звезде и Партизана и изостанком процесуирања, иако је против њих поднето више од стотину кривичних пријава.

Навијачи су тада са стадиона претили ауторки Инсајдера извикујући "Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија".

Б92 је тражио од МУП-а да јавно саопшти зашто је Бранкица Станковић под полицијском заштитом 24 сата дневно, готово шест година, с обзиром на то да је одлуку о томе донела полиција на основу безбедносних процена.

Вучић је на прес конференцији у Влади Србије рекао да очигледно нема довољно ауторитета, ни снаге како би омогућио да се та приватизација спроведе.

Он је објаснио да, када год то помене и када то питање покрене, изостаје подршка, нити било ко реагује на најгрубље речи које му се упућују чим помене приватизацију Звезде и Партизана.

Вучић је додао и да очигледно нико није за то у Србији и да се многи радују када слушају речи попут "Вучићу п. . . . у".

Мој посао је да радим и да га обављам најбоље што могу и то ћу радити и у будућности, рекао је и додао да је прогурао најважније ствари, али да је по овом питању ударио у зид.

На питање да ли ће остати обезбедјење Бранкици Станковић, Вучић је рекао да обезбедјење остаје и да је то у надлежности МУП- а.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

05.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:50

НИКАД ЧУО

Никад нисам чио раније, до 5. октобра, да су новинари имали полицијско или било какво обезбеђење. То говори, само по себи, о стању и квалитету часне професије - свако је, врхунски пажљиво и аргументовано, иступао у јавности свестан одговорности и моралних последица ако се нешто нетачно или површно објави. Исправки готово да и није било. А шта сада, задњих 15 година посебно, ми ”конзументи” информација да радимо? Да ли, мислите, верујемо у оно што читамо, гледамо, слушамо? Ма, какви! Али и даље трчимо на киоск, чучимо пред тв или транзистором. Навика је чудо, још више потреба и поред тога што садашњим медијима мало или уопште не верујемо. А они ће и даље ликовати док их специјалци држе под руку. Крчаг иде на воду док се не разбије. Зато: прст на чело!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси