Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бакић: Приватни медији под већом контролом од јавних
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2015.

Извор: Политика, Бета

Бакић: Приватни медији под већом контролом од јавних

Више од половине грађана Србије сматра да медији нису средство помоћу кога могу да оцене рад владе, док 43 одсто мисли да нико од политичара не поштује начело интегритета, речено је јуче на представљању мониторинга о политичкој комуникацији у медијима.

„Више од половине грађана (52 одсто) сматра да им медији не помажу у доношењу оцене рада Владе Србије, док половина не види медије као средство помоћу кога може да предвиди будућа дешавања”, казао је представник Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) Зоран Гавриловић у Београду.

Он је истакао да сваки четврти грађанин мисли да може да се информише о остваривању права путем медија и оценио да медији у Србији постају средство јавне пропаганде и билтени „где они који имају моћ врше расподелу капитала”. Социолог и професор Филозофског факултета Универзитета у Београду Јово Бакић казао је да је парадокс што су приватни медији под већом контролом од јавних.

„Александар Вучић успео је да својим политичким противницима онемогући да дођу до средстава масовног информисања, чиме ће за годину дана направити озбиљну штету, што му ја од свег срца желим”, казао је Бакић. То је први мониторинг о стању политичке комуникације у медијима Фондације „Конрад Аденауер” и Бироа за друштвена истраживања у 2015. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси