Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови пут обележио 70 година постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2015.

Извор: Бета

Нови пут обележио 70 година постојања

Недељник "Нови пут" из Јагодине данас је обележио 70 година постојања.

Директор Јавно-информативног предузећа "Нови пут" које има недељник, радио и телевизију, Љубиша Вујић оценио је да приватизација медија, на основу медијских закона који налажу излазак државе из власништва медија, неће дати никакве резултате.

"Веома смо разочарани ставом Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије јер су медијима у унутрашњости окренули леђа и својски пружили подршку концепту немогуће приватизације, тобоже зато да се смањи утицај политике и политичара на градске информативне куће", казао је Вујић.

Он је казао да концепт приватизације медија није захтев Европске уније (ЕУ) јер у земљама у окружењу, попут Хрватске која је недавно постала члан ЕУ, постоје локални медији у власништву локалне самоуправе.

Он је подсетио да је 2007. године након приватизације 56 медија у Србији, 55 бесповратно угашено иако је тада економска ситуација била много боља него данас.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је изјавио да би локалне самоуправе, без оваквих медија, ускратили грађане за важне информације.

"Морамо се борити да очувамо локалне медије, да очувамо 'Нови пут', да очувамо право грађана да буду објективно, истинито и правовремено информисани", рекао је Стевановић. Први број "Новог пута" изашао је 3. марта 1945. године. Тада је био гласило Окружног одбора Народног фронта за округ моравски са циљем да има политичко-информативну функцију.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.03.

2015.

Vladan Dinic [нерегистровани] у 17:11

Cestitka

Postovane kolege i prijatelji,
Od sveg srca Vam cestitam jubilej koji je za nas medijski prostor dostojan divljenja.
S Vasim starijim kolegama sam dugo i uspesno saradjivao, s nekima se i danas cujem. Cestitam Vam, jos jednom, slavnu proslost i dugovesnost s dubokim uverenjem da cemo i Vi i Svedok preziveti sadasnjost.
S postovanjem, Vas Vladan Dinic, glavni urednik Svedoka

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси