Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранкица Станковић претила или само вређала?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2015.

Аутор: С. М. Извор: Наше новине

Бранкица Станковић претила или само вређала?

Обрачун новинара. Сукоб Црвене звезде и Партизана са ауторима емисије „Репортер“ пренео се и на новинаре.

 

Новинар агенције Бета Иван Петковић позвао је новинарку Б92 Бранкицу Станковић да прокоментарише саопштења фудбалских клубова, али је она бурно реаговала. Бета је саопштила да је викала и говорила му да није новинар, већ навијач и да му је запамтила име.

Након што је новинска агенција пренела шта се дешавало на телефонској вези, огласили су се новинари редакције „Инсајдер“ и навели да је понашање Бете срамно. Бранкица Станковић позвала је новинара Бете и рекла му: „Ти си срамота за новинарство јер радиш по налогу Звезде и Партизана. Гледаћеш прилог о себи“, поново се у току јучерашњег дана огласила Бета.

Овако бурна реакција свакако се није очекивала од чувене новинарке, поготово не да колеги упути речи које могу и да заличе на претњу.

Бранкици Станковић је управо због претњи, наравно опаснијих него што је она упутила Петковићу, додељено обезбеђење, које је у стопу прати шест година.

"Мислим да је колегиница Станковић била некоректна према новинару Бете. Не бих њено понашање назвала претећим, већ неколегијалним и увредљивим. УНС подржава право новинара Бете да пита оно што жели да зна како би то могао да подели с јавношћу," наводи председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић.

Коментари (5)

Остави коментар
чет

05.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 15:34

UMIŠLJENA NOVINARKA

Začidjen sam konstatacijom potpisanopg kao "novinar i fooreporter" da se telefonom pozivaju samo oni koji se lično poznaju! Dragi kolega, pa da li najviši državni funkcioneri,ili političari koji se telefonski pozivaju radi izjave, znaju uvek ko je s druge strane žicve,pa daju izjave?Nemojte, tu ste previše omanuli, pa nije ovo vreme od pre trideset četrdeset godina,ili pedeset kada su pitanja morala unapred da se dostavljaju.
Ovde je reč o umišljenoj,ili kako neko napisa, medijski nabildovanoj novinarki Insajdera koja zbog svoje "slave"( a stvorena je tako što postoji krug tih novinara koji sebi ili svojima daje nagrade, oni su u žiriju,pa se onda obrću, oni su u žiriju,a daju nagrade onima koji su ih za o predložili,a sve pod kapom zapadnih pogleda) gubi vezu sa realnošću. Zar nije pretnja da će se i on naći u sledećm prilogu(mislim novinar Bete),ili da će se cela "Beta " naći na njenom tapetu.Pa to je tipičan primer ponašanja jedne diktatorke koja je umislila da je izuzetna,a nije.Puna podrška i novinaru Bete (ali ne i Beti,iako njenu redakviju podržavam, jer se na isim finansijskim jaslama hrane) i svima onima koji komnano treba sa skinu oreol sa te umišljenje novinarke ,te emisije i celog B92.

Одговори
чет

05.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 05:15

bruka

Ako je sve zaista biolo ovako, koja je razlika izmedju ove mlade umisljene novinarke i onih o kojima pravi emisije? Briga me za fudbal i srpske mafijasko-politicke tvorevine, problem novinarstva nije samo namnozeni polusvet u tabloidnoj odeci, vec i nadobudne novinarske zvezde stasale pod kasicama zapadnih finansijsko-obavestajnih sluzbi i NGO praonica novca u Srbiji. Uostalom, sta se to bitno promenilo kod nas pod "ubitacnim dejstvom" tv paljbe ove medijski nabildovane novinarke?
O profesionalnom nivou agencijskih "novinara" ne bih ni slova. Svakako, ovo je bruka za profesiju!

Одговори
сре

04.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 19:22

korist od svadje

bilo bi dobro, kad su se već zakačili, da beta i insajder nastave šorku. možda od toga ispadne neka korist. na primer, da (svi, svi...) saznamo kako su se finansirali kroz sve minule godine.

Одговори
сре

04.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:30

Re: PODRSKA BRANKICI STANKOVIC

Ово није писао новинар. Глупо је резоновање браниоца Бранкичиног лика и дела, а не тражење изјаве новинара од актера догађаја. А што се новинарског "едуковања" тиче, треба га препоручити Инсајдеру, али и многим данашњим несретницима који су залутали у новинарство.

Одговори
сре

04.03.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:05

PODRSKA BRANKICI STANKOVIC

Prvo je glupo da novinar BETE trazi takvu izjavu od Brankice Stankovic...Novinar moze telefonom kontaktirati osobe sa kojima se licno poznaje.Odakle je Brankica mogla znati ko je zove,da li je ta osoba novinar,provokator...Taj novinar neka iz ovoga izvuce pouku i neka se edukuje...Brankici podrska...(Novinar i fotoreporter)

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси