Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужбе Бранкице Станковић и "Инсајдера" бесмислене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 03. 2015.

Извор: Политика, Бета

Оптужбе Бранкице Станковић и "Инсајдера" бесмислене

Новинарка ТВ Б92 Бранкица Станковић више пута је синоћ вређала новинску агенцију Бета и њеног новинара Ивана Петковића да су корумпирани и непрофесионални. Бранкица Станковић раније јуче одбила је да за Бету коментарише саопштења која су фудбалски клубови Црвена звезда и Партизан издали поводом њене нове емисије о малверзацијама у спорту, али је новинару Бете повишеним тоном рекла да он „није новинар, већ навијач”.

„Кад ја почнем да се бавим Бетом... Треба да вас буде срамота. Запамтила сам ти име”, истакла је Станковићева у телефонском разговору с новинаром Бете Иваном Петковићем, пре него што је он поставио питање и пре него што је било речи о томе да је разговор незваничан.

Након што је Бета објавила садржај тог разговора (под насловом „Бранкица Станковић бурно и уз увреде одбила коментар”), Бранкица Станковић позвала је новинара Бете и поновила увреде, рекавши да је „срамота за новинарство, хулиган, а не новинар”, да „ради по налогу Звезде и Партизана”, да ће „гледати прилог о себи”.

Новинарка Б92 је колегу из Бете у том телефонском разговору упитала и „ко те плаћа, Звезда или Партизан”, а то исто је нешто касније наведено и у саопштењу редакције емисије „Инсајдер”.

Бета је раније синоћ објавила и цело саопштење редакције емисије „Инсајдер”, у којем су оптужили агенцију Бета да се бави новинарством на гори начин него таблоидни новинари. Бета одбацује те оптужбе као бесмислене и увредљиве, а нарочито одбацује покушај редакције „Инсајдера” да јој дели лекције о професионалном и етичном новинарству.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси