Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење ФК Партизан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2015.

Саопштење ФК Партизан

Поштовани навијачи Партизана и љубитељи фудбала у Србији,

Телевизија Б92 помпезно је најавила емитовање „истраживачке“ емисије под називом „Репортер“ у којој на клеветнички начин помињу име ФК „Партизан“.

Примењујући инквизиторски метод аутори емисије унапред окривљују, оптужују, пресуђују и одсецају главе, не занимајући се за истину, чињенице и доказе. Ти такозвани „новинари истраживачи“ злоупотребљавају право на јавно емитовање програма које им је омогућила Република Србија да би позвали на линч свих људи који раде у српском фудбалу, угрозили им личну безбедност и, што је још важније, покушали да уруше српски спорт у целини.

Износећи у најави емисије најгрубље клевете и ноторне неистине попут оних да у управи нашег клуба седе „лица која су аболирана или се против њих води поступак“, да је пословање клуба „без контроле“, да је клуб „плен политичких странака“, да се понашамо „попут организоване криминалне групе“ и сл., аутори су показали не само потпуно незнање, некомпетентност и неинформисаност, него и злу намеру да српски фудбал демонизују и нанесу штету српском друштву у целини.

Уместо да се, како то налажу најосновнији принципи професионалности и пословне културе, писмено обрате нашем клубу са питањима и информацијом о темама емисије, новинари „Репортера“ су усплахирено препадали чланове управе клуба на паркинзима и ходницима са клеветничким и провокативним питањима и затим, по старом добром рецепту замене теза, сопствени примитивизам и непрофесионалност претворили у тобожњу бахатост руководства клуба.

Уколико се са клеветама настави, верујемо да ће нама, као и другим субјектима српског фудбала, правосудни систем ове земље пружити одговарајућу заштиту.

Београд, 02.03.2015. године

ФК „Партизан“

Генерални директор

Милош Вазура

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси