Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Нови пут" обелажава 70 година излажења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2015.

Извор: Танјуг

"Нови пут" обелажава 70 година излажења

Недељник "Нови пут" из Јагодине, један од најстаријих локалних листова у Србији, сутра ће обележити 70 година постојања, са амбицијама да уз све тешкоће и неизвесности око приватизације, настави да излази и информише грађане Јагодине из Поморавског округа.

"Имајући у виду све неизвесности које намећу новоусвојени медијски закони, локалним медијима у Србији прети гашење", изјавио је Танјугу поводом јубилеја директор ЈИП "Нови пут" Љубиша Вујић.

Локални медији су неопходни грађанима у срединама у којима излазе јер их свакодневно и најбоље, објективно и истинито информишу о догађајима у њиховим општинама и градовима, оценио је Вујић.

Честитајући јубилеј, председница Синдиката новинара Србије Драгана Чабаркапа истакла је "да је "Нови пут" ударна песница у борби против приватизације локалних медија".

"Желим вам да и у деценијама које долазе наставите да радите на добробит народа, уз сав професионализам, правовременост и аргументацију, који вас красе годинама. Убеђена сам да ће "Нови пут" опстати, да неће бити приватизован, јер је једино то исправно и праведно", стоји у честитки Чабаркапе.

Генерације Јагодинаца и становника овог дела Србије стасале су уз "Нови пут", чији укоричени примерци, чувају од заборава људе, догађаје, подухвате, минулих времена и садасњости, а недељник је био и новинраска школа и расадник новинарских кадрова.

Први број "Новог пута" изашао је 3. марта 1945. године и тада је био гласило Окружног одбора Народног фронта за округ Моравски, са циљем да врши политичко информативну функцију у средини у којој излази.

Према оцени хроничара, "Нови пут", као јавна трибина, био је активни учесник и креатор друштвеног, политичког, привредног, културног и спортско живота у Поморављу, Ресави и Левчу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси