Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић и даље дугује држави 93 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 02. 2015.

Аутор: Гордана Булатовић Авалић Извор: Блиц

Митровић и даље дугује држави 93 милиона

Власник Телевизије „Пинк“ Жељко Митровић налази се и на најновијој листи највећих пореских дужника у Србији.

 

Митровић је почетком фебруара, након продаје фабрике жвака „Старс“, платио дуг од око 500 милиона динара и том приликом саопштио да је „исплатио целокупан порески дуг и уписао се у ред оних који ће убудуће на време измиривати пореске и остале обавезе према држави“.

Ипак, према подацима које је Пореска управа јуче објавила на свом сајту, Митровићева фирма „Пинк интернационал“ је 17. фебруара 2015. године за порез дуговала нешто више од 93 милиона динара.

Иначе, по јучерашњим подацима Пореске управе, уз већ традиционално највећег пореског дужника међу привредницима Мирослава Богићевића, дуг значајно расте и „Монусу“ Предрага Ранковића Пецонија, који сада дугује 1,5 милијарди динара.

С „Монусом“ је потписан уговор о репрограму. И „Мера инвесту“ Марка Мишковића, чији су рачуни блокирани, дуг расте. На листи дужника је и Вук Хамовић, српски представник на „Форбсовој листи“ најбогатијих, чији ЕФТ дугује око 100 милиона динара.

Прошлогодишња „епидемија“ проглашавања унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) у бројним фирмама које дугују држави за порез ове године им се и исплатила. Заштићени су од блокада, као и од принудне наплате.

Како сазнајемо, Пореска управа тренутно преиспитује овај вид заобилажења плаћања пореза, јер се сумња да је „бег“ у пред стечај и смишљен као начин да се одложе обавезе према држави.

Беко више не дугује

Међу дужницима више нема „Луке Београд“ Милана Бека, која је по ранијим подацима порезника дуговала 958 милиона динара. У тој компанији нису желели да коментаришу чињеницу да се више не налазе на „привредном стубу срама“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси