Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Војводина дигитализована од 18. маја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2015.

Аутор: Весна Спасојевић Извор: РТВ

Војводина дигитализована од 18. маја

Већ од 18. маја читава Војводина биће покривена дигиталним сигналом. И локални и регионални емитери спремни су за дигитализацију, кажу у јавном предузећу Емисиона техника.

Око 60 посто становништва Војводине има кабловску телевизију, а остали ће до овог датума морати да се обезбеде или новим тв уређајима или куповином Сет Топ бокса.

"Грађани ће први осетити бољитак, дакле, много боља слика, много бољи тон, то су предности које су видљиве већ сада, јер добар део становништва већ мозе да гледа дигиталну тв. Предности дигиталне тв су могућност одложеног гледања неких емисија, вишејезичних превода, али ја највише волим да истакнем да ће грађани моћи да гледају око 20 опрограма бесплатно", рекао је вд директора ЈП Емисиона техника и везе Бранко Гогић.

У Радио-телевизији Војводина наводе да су у потпуности спремни да се укључе у дигитално емитиовање.

"Ми у овом моменту смо апсолутно присутни у дигиталном емитовању, што значи да ништа више не можемо да урадимо нити треба да урадимо", рекао је Добривоје Трнинић из Емисионе технике.

За грађане бољи сигнал, за градске и регионалне телевизије 80 одсто попуста, али у наредне две године. Власница ТВ Канал 9 из Новог Сада Маја Павловић каже да је та телевизија технички спремна. Финансијски, видеће како ће преживети.

"Колико сам ја видела пуна цена месечно је негде око 800.000 динара. Ми имамо попуст од 80 одсто, дакле 20 одсто ћемо морати да плаћамо мислим у наредне две године. Након тога треба да се припремимо на пуну цену", рекла је Маја Павловић.

Око 200.000 Сет Топ боксова држава ће поделити најугорженијима. Први спремни морају бити грађани шире зоне Вршца, где ће аналогни предајник бити угашен већ 30. марта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси