Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Анализира се извештај о медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2015.

Извор: Привредни преглед

Анализира се извештај о медијима

„Министарство културе и информисања добило је у понедељак Извештај о власничкој структури и контроли медија Савета за борбу против корупције и са пажњом разматра тај документ“, изјавио је јуче државни секретар у том министарству Саша Мирковић. „Тренутно анализирамо тај документ који би, како је најављено, у наредних неколико дана требало да буде објављен и на сајту Савета“, рекао је Мирковић Танјугу.

 

Он очекује да јавност буде у могућности да се упозна са текстом тог извештаја, са садржајем и анализама које је сачинио Савет.

„У сваком случају, Министарство културе и информисања са пажњом разматра тај документ и имаћемо одређено виђење навода из Извештаја. Мислим да је најбоље сачекати да буде и званично публикован од стране Савета, као и да се чују аргументи чланова Савета који су радили на његовој изради“, рекао је Мирковић.

Он каже да је рано процењивати да ли ће тај извештај донети нешто ново на медијској сцени. Према његовим речима, треба сачекати да Министарство културе и информисања уради стручну анализу, као и остала министарства којима је тај извештај упућен.

Савет за борбу против корупције доставио је Влади Србије 20. фебруара Извештај о власничкој структури и контроли медија у Србији. У Извештају се анализира власничка структура медија, власништво државе у медијима, контрола медија кроз различите моделе финансирања, функционисање регулаторних тела, као и феномени таблоидизације, цензуре и аутоцензуре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси