Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2015.

Извор: Данас

Питање Одговор

Како коментаришете оцену Ксеније Миливојевић Миленковић да ако постоји цензура у медијима, не би се оволико о њој причало?

Вукашин Обрадовић, председник НУНС

Доказ да цензура не постоји није то да ли се о њој говори или ћути, већ да ли постоје забрањене теме, личности, догађаји, има ли критичког дијалога у друштву. Од одговора на ова питања зависи и закључак да ли у Србији постоји слобода изражавања у мери која је неопходна једној држави која пледира да буде демократска.

Владимир Ђукановић, члан скупштинског Одбора за медије

Потпуно је исправна и изванредна њена оцена и слажем се са њом. Ово је једина такозвана диктаторска држава у којој се стално јављају они који причају о диктатури и цензури у медијима. Такву диктаторску државу никада нисам видео.

Бојана Лекић, новинарка

Искрено се надам да ће Ксенија Миливојевић боље и са више аргумената заступати интересе Србије у европским интеграцијама него што аргументује непостојање цензуре у Србији тврдећи да је нема јер се о њој говори. Говорити о проблемима је добро, уколико то води разрешењу проблема. Али сама чињеница да се о неком проблему говори, не значи да га нема. Да је којим случајем логика којом Ксенија Миливојевић закључује исправна, не би било ни ратова, ни економске кризе, ни говора мржње, ни свега онога о чему се говори. За мене је, међутим, важније нешто друго власт се, и због критика Европе, већ извесно време труди да докаже да цензуре нема, што је бачена рукавица изазова новинарству. Новинарство би ту шансу морало да искористи. У супротном неће бити цензуре, али ни новинарства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси