Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мали, прљави рат против „Блица”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2015.

Аутор: Марко Стјепановић Извор: Блиц

Мали, прљави рат против „Блица”

Патолошка опседнутост писањем и пословањем “Блица” је већма последица чињенице да „Блиц” има и ради све оно што опседнути медији и њихови намесници немају или избегавају:

1) редовно исплаћује плате и доприносе;

2) редовно и обилно плаћа порез;

3) брани слабије, жртве и мањине од јачих, џелата и већине; 

4) веома успешно послује; 

5) зна се ко му је власник. 

Ремек-дело злослутне опсесије „Блицом” је колумна „Реч главне уреднице” листа „Политика” Љиљане Смајловић, објављена у том листу у недељу, 22. фебруара, под насловом “Мале, прљаве тајне”. Тај босански лонац од текста, у којем ауторка ничим изазвана брани целу Војску Србије од непостојећих напада „Блица”, заштитника грађана Саше Јанковића и повереника Родољуба Шабића, између осталих, своди се на љубоморни и злобни десант на „Блиц”.

„Мала, прљава тајна” Љиљане Смајловић се заснива на малој, прљавој премиси да заштитник Јанковић, а потом и “Блиц” заиста нападају Војску, што је апсолутно нетачно и опасан спин који сваки покушај контроле власти, у овом случају оличене у министру одбране, третира као велеиздају. 

Госпођи Смајловић, склоној да се радо увлачи (у овакве теме) када је потребно бранити моћнике од грађана и власт од контроле, недостаје само страни непријатељ, којег неколико редова доцније налази користећи кафанске трачеве и описујући „Блиц” као „немачко-швајцарски лист” - потпуно тачно, али са јасним злобним призвуком и етикетом издајника. Као да је лоше, неморално и незаконито бити швајцарско-немачка фирма и као да је боље да већина листова и даље буде тајкунско-дебеовска, само док су на патриЈотској линији.

Госпођу Смајловић треба подсетити да је за време власти Милошевића, које глодурка “Политике” својим речником носталгично призива, грађане бранио плаћеничко-издајнички „Блиц”, тада „аустријски лист”, док су неки други, патриЈоте, гађани јајима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси