Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијски мрак затамњује рад опозиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2015.

Аутор: Н. Ковачевић Извор: Данас

Медијски мрак затамњује рад опозиције

Током обележавања 25 година од обнављања ДС, Јован Марковић, председник ужичког одбора и народни посланик те странке, саопштио је да „због медијског мрака и цензуре, грађани имају затамљену слику о раду опозиције“.

Као највећи успех ДС, он је навео то што су највећи политички противници демократа СНС и Александар Вучић, прихватили политику европских интеграција, али, како је рекао немају кадрове, снагу и визију да ту политику реализују.

Због медијског мрака, цензуре и аутоцензуре, грађани немају могућност да чују другачије мишљење и то је увод у тоталитарни режим рекао је Марковић, а потом додао: „Током протекле две и по године, за време прогона људи из ДС, успостављен је нови систем вредности у Србији, а грађани су на примерима тих страдања осетили погубну политику владајућег режима и веома су уплашени, повлаче се и беже од искушења.“

Објаснивши да је четврт века од обнављања ДС обележено успонима и падовима, борбом за европске вредности у Србији, људска права и демократију, Марковић је рекао да је „ДС наметнула теме мира, политичке сигурности, стабилности и извесности“.

Наметнули смо тему европских интеграција, сарадње у региону и свету, а наши политички опоненти, који су нас називали издајницима, потпуно су прихватили нашу политику европских интеграција и то је највећи допринос ДС истакао је Јован Марковић, поручивши да реформе нису потребне само тој странци, већ и другим странкама, али и читавом друштву како би се успоставиле универзалне вредности, попут социјалне једнакости, правде и поштовања људских права, те да је у томе улога ДС драгоцена.

Беседе у Зоранову част

Јелена Марић и Нађа Лазаревић поделиле су прво место на квалификационом такмичењу „Беседе у Зоранову част“, које је одржано у Ужицу. Друго место је припало Верици Радојичић, а треће Јовани Вукотић. Финално такмичење биће одржано у Београду, 12. марта ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси