Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признања за Ољу Бећковић и Сашу Јанковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2015.

Извор: РТВ

Признања за Ољу Бећковић и Сашу Јанковића

Француска амбасадорка у Београду Кристин Моро потврдила је данас ФоНету да ће новинарки Ољи Бећковић бити уручен Орден легије части, док ће Омбудсман Саша Јанковић бити одликован Националним орденом за заслуге.

"Ова одликовања су им додељена као личностима које већ дуги низ година дају свој допринос развоју демократских вредности које Француска високо цени, као што их цени и Србија", истакла је Моро.

Упитана о оценама појединих медија да висока признања Ољи Бећковић и Саши Јанковићу представљају "удар на премијера" Александра Вучића, кога они често критикују, Моро је нагласила да се "критеријуми за додељивање прате дуги низ година и не односе се на појединачне догађаје".

Коментари (4)

Остави коментар
чет

19.02.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:40

Re: bobot

Nije tačno nisu dobili ni Predsednik a ni Premijer

Одговори
сре

18.02.

2015.

Komentator [нерегистровани] у 19:59

Politikanstvo

Niko ne sumnja da je politika duboko umešana u izbor ličnosti za dodelu navedenih odlikovanja. Ne čudi, stoga, što se sve češće čuje da se brojna odlikovanja, imajući u vidu osobe kojima su dodeljivana, nazivaju besčasnim priznanjima.

Одговори
сре

18.02.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 19:57

ha ha ha

Svi petokolonasi dobili su francuska odlikovanja. Uzdravlje.

Одговори
сре

18.02.

2015.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 18:36

Браво амбасадорака Моро

С обзиром на то који су све ликови из Београда последњих двадесетак година добили Орден легије части и др. француска одликовања , онда се не би требало чудити да је дошла на ред и госпођс Бећковић. Госпођу Моро није требало питати да ли су та одликовањас "удари на Вучића", што је неукусно (добар и културан новинар не би требало да провоцира страног амбасадора, да госпођу амбасадор Моро доводи у неугодну ситуацију, односно да то питање потврди, што прави дипломата никада не чини), већ је требало питати зашто госпођа Бећковић није добила то одликовање, ако га је заслужиула, а очито је да га је заслужила, ових дугих 23 године. Сама је г-ђа Бећковић , чини ми се, изјавила да је требало да јој укину емисију па да тек онда почну да пљуште награде и одликовања. Што се тиче Јанковића, лично мислим да је одлука провокативна, те да није било једног елемента за доделу одликовања, посебно што Јанковић никада није показао демократске вриједности. Тај гоисподин је био и остао режимски човјек ( немам никакав лични анимозитет), јер сам пратио његов рад. Када је биран други пут, сјети те се, у Скупштини је гласала и позиција и опозиција за њега, нико није био против, а то је доказ да се ради о добром послушнику. Знам многе примјере да се никда није ухватио у коштац са проблемом ако је оптужен неко у власти или на власти. Такве захтјеве је одбијао, имам доказе у писаној форми. О томе зашто је дошло до недавне афере, због чега је добио одликовање, посебна је прича. И то ће се сазнати једнога дана.
С обзиром на то да сам био дуго у дипломатији, у овом случају честитам госпођи Моро, јер није насјела на провокативно питање, које се односило на актуелног премијера. Познато је да се већ годинама амбасадори, чак и неки дипломати нижег ранга , САД, Њемачке, Енглеске, Француске и превише мијешају у унтрашње послове Србије, крше Бечке конвенције и нико их не проглашава непожељним особама. Зато сам и написао у наслову "Браво амбасадорка Моро". Госпођи Бећковић, независно од тога да је критиукујем годинма, честитам на одликовању.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси