Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хан: Нема доказа за гушење слобода медија у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 02. 2015.

Извор: Политика, Бета

Хан: Нема доказа за гушење слобода медија у Србији

Европски комесар Јоханес Хан изјавио је јуче у Бриселу да је решен да прати све око тврдњи да је дошло до погоршања положаја и слободе медија у Србији, али је ставио до знања да су за то потребни докази и опипљиви налази, будући да Европска комисија ради сагласно нормама владавине закона.

 

Хан је то рекао дописницима медија са Западног Балкана уочи одласка у посете Македонији и Косову и тиме одговорио на молбу да разјасни изјаву да су „отклоњени неспоразуми” у вези са слободом медија, коју је он пре пар дана дао на конференцији за новинаре са српским премијером Александром Вучићем.

На опаску да о слободи медија не може бити доказ ако средства информисања само хвале оно што ради влада, европски комесар је узвратио да јесте спреман да даље прати ту ситуацију.

„А што се тиче медија који повољно пишу о премијеру, има их и у другим земљама, укључујући Запад, то је само изолована назнака и никако није доказ. Ми овде треба да гледамо на стандарде владавине закона, тако да ако буде доказа, ја ћу на то први указати”, истакао је Хан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси