Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Караџић: РТС нарушио Дан жалости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 02. 2015.

Аутор: Г. А. Извор: Блиц

Караџић: РТС нарушио Дан жалости

Једина телевизија која је, према извештају РТЕМ-а, јуче нарушила Дан жалости био је РТС.

 

РТС је после поноћи емитовао филм, у јутарњем термину репризу „Слагалице“, а у току дана, такође на РТС-у, пуштена је серија „Мој рођак са села“. Сматрамо да је у сва три случаја прекршен Закон о обележавању Дана жалости  каже Горан Караџић, председник Савета РТЕМ-а.

Он је најавио да ће покренути поступак против националне телевизије. Каже да је контактирао с Николом Мирковим, директором РТС-а, и да му је он рекао да сматра да ова домаћа серија не крши Дан жалости.

Мирков је потврдио за „Блиц“ да не сматра да је емитовањем серије РТС прекршио Дан жалости. Поводом „Слагалице“ и филма нико нас није звао  каже Мирков.

И Министарство културе констатовало је да се поједине дневне новине нису придржавале одредаба Закона о обележавању Дана жалости.

Коментари (8)

Остави коментар
пет

20.02.

2015.

jl [нерегистровани] у 02:13

Re:

Jel moguće da je neko u ovoj meri glup? Rra,radiodifuzna REPUBLIČKA agencija a ti pitaš zašto nije tužio Hrvatsku televiziju. Bravo,bravo

Одговори
пет

20.02.

2015.

jl [нерегистровани] у 02:10

ćao

Karadžić je kralj,a vi ste avi glupanderi

Одговори
суб

14.02.

2015.

covek sa losim iskustvom [нерегистровани] у 10:22

ajd karadzicu u penziju

Da se ne lazemo, drugu Karadzicu je povredjena sujeta jer mu je stigao maksus selam da nije vidjen za generalnog direktora RTS. Inace, javna je tajna da je vec duze vreme pet clanova RRA (od devet!) na kasi jednog tv magnata. Najlakse je siljiti moc nad RTSom!!

Одговори
пет

13.02.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:37

alo alo

Nemojmo preterivati. Ko je hteo, gledao je strane kanale, ko je zalio, zalio je bez televizije, a ovaj nabudzeni savet malo da se smiri.

Одговори
пет

13.02.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:40

ma ajte ljudi...

Na svim kanalima su isle reklame gde su se debilno kezili i porucivali da imaju ideju, da su se oslobodili peruti, da su srecni sto ih banke pljacckaju...

Одговори
пет

13.02.

2015.

mare [нерегистровани] у 14:22

Re:

Evo ja cu da odgovorim umesto Karadzica. Ti kanali dolaze iz EU i oni normalno mogu da rade sta hoce u SRbiji.Ako ih kaznimo eto problema sa nekim od poglavlja.A mi zurimo u Evropu.... to je odgovor.Nemojte Karadzica terati da se zamera evropskim prijateljima...

Одговори
пет

13.02.

2015.

Bojan [нерегистровани] у 14:06

ZAKON ISTI ZA SVE?!?



Nista novo kad je RRA u pitanju i proizvoljna primena zakona. Za vreme poplava na stranim kanalima se emitovala i muzika i reklame, a domacim kanalima je bilo zabranjeno emitovanje reklama, od kojih, uzgred, televizije i zive.
Sramota je koliko nas svi ponizavaju...

Одговори
пет

13.02.

2015.

milos [нерегистровани] у 13:35

a mene zanima odgovor na ovo...

Treba kazniti RTS,ali zasto Karadzic ne kazni MTV ili VH1, HRT 3 koji su u danu žalosti emitovali muziku ili HRT1,HRT 2, OBN...i još 20-tak satelitskih kanala koji su na programu ceo dan imali filmove, serije...Karadzicu smeta RODJAK SA SELA ili SLAGALICA, ali ne reaguje sto stani kanali "vršljaju" i rade sta hoce.
Bas me zanima njegov odgovor,ako neko sme da ga pita...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси