Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нападачима на ТВ екипу по три месеца затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2015.

Извор: rtvpuls.com

Нападачима на ТВ екипу по три месеца затвора

Сва четворица оптужених за напад на екипу РТВ Пулс 1. децембра 2013. године у дворишту зграде општине у Пасјану, данас су проглашени кривим у Основном суду у Гњилану, сазнаје Пулс.

 

Суд је донео ову пресуду на основу изнетих доказа који су показали да је сниматељ РТВ Пулс физички нападнут од стране тадашњих активиста локалног одбора Самосталне либералне странке (СЛС), при чему је камера ове телевизије потпуно уништена. На основу пресуде, сва четворица су кажњена са по 90 дана затвора и новчано, са по 200 евра.

„Правда је задовољена“, први је коментар директора РТВ Пулс Ненада Миленковића на вест о пресуди.

„Наставићемо суд пред парничним одељењем све док нам се не надокнади стварна штета коју смо имали на опреми“ рекао је Миленковић .

Екипа РТВ Пулс нападнута је 1.децембра 2013.године на службеном задатку,  приликом извештавања  са косовских локалних избора, када је после истека рока за гласање, дошло до ломљења гласачких кутија, уништења изборног материјала и демолирања бирачког места од стране непознатих особа, због чега је гласање у општинског згради у Пасјану и поновљено.  

Независна ТВ Мрежа оштро је осудила овај инцидент, а председник СЛС-а Слободан Петровић  се, у телефонском разговору, оградио од нападача и изразио жаљење због инцидента. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси