Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоцић: Караџић узима РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2015.

Аутор: Н. А. Извор: Информер

Јоцић: Караџић узима РТС

Директор ТВ Нова Дејан Јоцић каже да је „увелико већ познато“ да ће на чело РТС доћи Горан Караџић, председник Регулаторног тела за електронске медије (бивши РРА).

 

Само дан пошто је Јавни сервис расписао конкурс, Јоцић тврди да је „све већ унапред договорено“?!

Јоцић, међутим, није објаснио ко је, кад и како донео одлуку о избору новог челника РТС.

Одлучено је да Караџић буде генерални директор РТС. Могао бих и да се кладим у то! Сви који су укључени у тај процес много ће се изненадити ако тако не буде... каже Јоцић, који неће да каже да ли ће и он конкурисати.

Горан Караџић, на другој страни, није желео да коментарише наводе да је баш он најозбиљнији кандидат за Тијанићеву фотељу.

Питање хоћу ли се пријавити на конкурс је лично и мислим да јавност то не треба да занима. Кад се поступак оконча, знаћемо ко је конкурисао. Дотле, то је приватна, а у случају РТС и породична одлука каже Караџић.

По новинарским кулоарима, иначе, као кандидати за „Тијанићеву фотељу“ помињу се и друга звучна новинарска имена попут Миломира Марића и Верана Матића.

Док Матић још једном понавља да се неће кандидовати, Марић јуче није био расположен за разговор.

Иначе, конкурс формално ступа на снагу тек по објављивању у Службеном гласнику и дневном листу „Политика“ и трајаће укупно 30 дана.

Чланица УО РТС Милица Кубуровић напомиње да ће конкурс бити постављен и на сајту РТС са свим потребним информацијама.

Најважније је да кандидати, осим потврде о држављанству и о пребивалишту, школске спреме и сличног, доставе и петогодишњи план рада РТС.

На то место треба да дође професионалац и менаџер јер је РТС велики систем који је у лошем финансијском стању, поручила је Кубуровићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси